Kılıçdaroğlu, "Sevsinler senin ustalık dönemini" diyor. Evet 12 Haziran"dan sonra ustalık dönemim başlıyor. Kılıçdaroğlu, onu sen düşün. Sen daha çırak bile olamadın, olamayacaksın da

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, dün Sinan Erdem Spor Salonu"nda "İstanbul Sinoplular Platformu"nun düzenlediği etkinliğe katıldı. Konuşmasında muhalefete yüklenen Başbakan, “Hedefimiz 2023"te yeniden büyük Türkiye kurmak” dedi. 2008 yılından itibaren Amerika"daki küresel kriz tüm dünyayı etkisi altına aldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, özetle şöyle dedi:

DALGA GEÇTİLER: Biz teğet geçti dedik. Onlar bizle dalga geçti. Sonra "Başbakan"ın dediği doğru çıktı" dediler.

Onlar uçuyor, biz yere sağlam basıyoruz. Büyük bankalar, finans kuruluşları iflas ederek el değiştirdi. Tüm dünyada ekonomik büyüme durdu. İşsizlik rekor seviyeye ulaştı. Türkiye ise işsizlik yüzde 14"e çıktı. Ancak şimdi 11.9"dayız. Şu anda Amerika, Japonya ve Avrupa ülkeleri küresel finans krizini atlatamadı. Ama Türkiye krizi atlattı. Dış ticaretimiz tekrar toparladı. 2009 sonundan itibaren toparlanma devam etti. 2010"un büyümesini toplamda 8.9 büyümeyle herkesi şaşırttık. Şu anda Avrupa"da en hızlı büyüyen ülke Türkiye oldu. Dünyada 3. en hızlı büyüyen ülke Türkiye. OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke Türkiye oldu. Şu anda milli gelirinmiz 1 trilyon 105 milyar Türk Lirasına ulaştı. Dolar cinsinden bu 136 milyar dolar. Kişi başına milli gelir. 10 bin 79 dolara ulaştı. Biz geldiğimizde milli gelir 2300 dolardı.

BİZ TEMİZLİYORUZ: Bize 23.5 milyar dolar borç bıraktılar. Şimdi borç 5.2 milyar dolar. Onlar borçlandı. Biz ödedik.

Onlar kirletti. Biz temizliyoruz. Bunlar milliyetçiyiz diyorlar. Bizim milli bankamız var, merkez bankası. Merkez Bankası"nda 27.5 milyar dolar bıraktılar şu anda döviz rezervimiz 86 milyar dolar. Lafla milliyetçilik olmuyor. Milleti sevmek kurumlarımızı güçlü hale getirmekle oluyor. Dünyada saygın bir yere geldiysek attığımız adımlardaki cesarettir.

HEDEF BÜYÜK TÜRKİYE: Hedefimiz 2023"te yeniden büyük Türkiye"yi kurmak. Çıraklık dönemimiz 2002"den 2007"ye kadar sürdü. Şimdi ise 2011"e kadar olan dönemmiz kalfalık dönemiydi. 12 Haziran"dan sonra ustalık dönemimiz başlayacak. Kılıçdaroğlu bu ifademe "Sevsinler senin ustalık dönemini" diyor. Hamdolsun sevenler burada. Kılıçdaroğlu onu sen düşün. Sen daha çırak bile olamadın, olamayacaksın da. Çünkü bu ülkede sana SSK"yı teslim edip, genel müdür yaptılar. 7-8 yıl arka arkaya zarar ettirdin. Batırdın kurumu. Bir genel müdürlüğü yönetemedin tescillisin. Zaten benim milletim sana Türkiye"yi vermez; niye iş bilenin, kılıç kuşananın. Büyük usta Mimar Sinan İstanbul"da hatta Balkanlar ve Anadolu"da büyük eserler bıraktı. Mimar Sinan, "Şehzadebaşı benim çıraklık, Süleymaniye kalfalık, Edirne Selimiye ise benim ustalık eserim" demişti. İşte biz de bu büyük insanların izinde heyecanla yürüyoruz.

3. Köprü"ye karşı çıkarlar ama geçerler

İstanbul"a 3. Köprü"yle ilgili konuşan Başbakan, şöyle dedi: “Kılıçdaroğlu, "3. köprüyü yapmayın depremde çöker" derse şaşmayın. Bunlar bu tür şeylere asla yaklaşmazlar. Ama daha sonra onun üzerinde araçla giderler. Bunlar birinci ve ikinci köprüde, Marmaray"da bunu yaptılar. Şimdi deniz altından ikinci tüp geçidi yaptık. Böyle diyorlar.

Sinop Havalimanı var artık domates ve elma kasalarında yolculuk yok. Kaymak takımı sadece uçmayacak. Şu konuşan CHP"lilere sorun. Sinop"ta olan bölünmüş yol 4 km idi. 79 senede 4 km yaptı. Biz de 8 yıla 60 km yol sığdırdık. Sinoplu kardeşime yakışan bu değil mi? Biz iktidar olsaydık 79 yılda 4 km yerine 593 km olurdu. Hem kara, hava deniz yolula Sinop"u istanbul"a komşu hale getiriyoruz.”