GAZİANTEP'te, uğruna eşinden boşandığı sevgilisi 24 yaşındaki Emrah Tatlı'yı kendini evlenme vaadiyle kandırıp fuhuş yaptırmak istediği gerekçesiyle öldüren 25 yaşındaki Canan Ölmez'in, aynı kişiyi, bu olaydan 7 ay önce de “Beni hayat kadını mı zannettin? Benden ayrılamazsın” diyerek tabancayla vurarak yaraladığı ortaya çıktı.

Bir alışveriş merkezinde kasiyerlik yapan Emrah Tatlı'yı 27 Eylül 2009'da öldürüp, tutuklanan aynı yerde ürün temsilcisi olarak çalışan 2 çocuk annesi Canan Ölmez, Gaziantep 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. "Kasten adam öldürme" suçundan hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Ölmez, sevgilisinin uğruna 2 çocuğundan ayrılıp, eşinden boşandığını söyledi. Savunmasında pişman olduğunu söyleyen Ölmez, “Ben onun uğruna 2 çocuğumu bıraktım, eşimden boşandım. Boşanma dilekçemi Emrah ile beraber verdik. Meğer, eşimden ayırmak istemesinin nedeni beni kullanmakmış. Hatta bir arkadaşı beni telefonla arayıp, "Emrah seni çok methetti, senle konuşmak istiyorum" demişti. Sevgilim bu olayla ilgili olmadığını söyledi. Olay günü beni birkaç kez telefonla aradı, buluştuk. "Bana para lazım. Birisi var, görüşür müsün?" dedi. Arkasındaki silahı aldım ve ateş ettim. Yere düştükten sonra sıkmadım. Yere düşünce "Emrah" diye bağırmışım. Öldürme niyetim yoktu. Pişmanım” dedi.

Öldürülen kişinin akrabası ve olayın görgü tanığı olan Mehmet Ali Yıldız da “Olaydan 7 ay önce Emrah ayrılmak isteyince, ona silah doğrultup, "Beni hayat kadını mı zannettin? Benden ayrılamazsın" diyerek ateş etmiş, kolundan yaralamıştı. Emrah, bu olayı polise intikal ettirmedi. Tedavisini yaptırıp, birlikteliğini sürdürdü" diye ifade verdi. Yıldız, cinayette kullanılan tabancanın Tatlı"ya ait olmadığını, Ölmez"in cebinden çıkarıp, ateş ettiğini de söyledi.

Ölmez'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için hastaneye sevkine karar verilip, duruşma ertelendi.

Geçtiğimiz günlerde bulunduğu cezaevinde düzenlenen moral gününde, türkülere gözyaşlarıyla eşlik eden Ölmez'in, yaşadığı olay nedeniyle bunalıma girdiği, sık sık ağladığı belirtildi. - DHA