Kuşadası ilçesinde düzenlenen 16. Ege Onkoloji Günleri kapsamında düzenlenen ''Meme Kanserine Güncel Yaklaşımlar'' konulu sempozyum, ABD ve Almanya'dan da katılımcıların bulunduğu 250'yi aşkın meme kanseri konusunda uzman hekimi bir araya getirdi.
Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'de her on kadından birinin meme kanseri bakımından risk altında olduğunu belirterek, meme kanserinin genetik şifrelerinin çözülmeye başlandığı günümüzde erken tanı için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Meme kanserinin, kadınlarda en sık görülen kanser türü olarak yerini koruduğunu ifade eden Prof. Dr. Haydaroğlu, şunları kaydetti:
''Meme kanseri, hala kadınlarımızın korkulu rüyası. Mücadele için erken tanı önem taşıyor. Kanser ele gelmeden tanı konulması önem taşıyor. Bunun için bir takım genetik ve moleküler belirtiler elde edilerek hormon veya ilaç tedavisinin uygulanıp uygulanmayacağına karar veriliyor. Bununla ilgili son yenilik multi (çoklu) gen testleri. Gen dizi analizlerine bakılarak yol haritası belirleniyor. Genetik yapısına bakılarak farklı tedavi seyirleri düzenleniyor.''