Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ADÜ işbirliği düzenlen; Aydın ve Güzelhisar Rotary Kulüpleri"nin desteklediği “Anne-Baba Okulu Seminerleri” Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi"nde düzenlendi. 5 hafta boyunca 10 saat olarak gerçekleşen seminerlerde katılımcı öğrenci velilerine ADÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Türkoğlu ve ADÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri tarafından ders çalışma teknikleri, anne baba çelişkileri, yurttaşlık eğitimi, bilgisayar kullanımı, okul aile ve çevrede şiddet konularında bilgiler verildi.

Anne ve babaların büyük ilgi gösterdiği “Anne-Baba Okulu Semineri"nin” son gününde seminer boyunca konuları takip eden 150 öğrenci velisine katılım belgeleri verildi. Törene ADÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Türkoğlu, ADÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nermin Koruklu, Aydın Rotary Kulübü Başkanı Fevzi Mercan, Güzelhisar Rotary Kulübü Başkanı İlhan Günendi ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan Aydın Rotary Kulübü Başkanı Fevzi Mercan, “Verimli bir eğitim için Anne-Baba Okulu Semineri düzenledik. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde eğitim geleceğin güvence altına alınabilmesi için vazgeçilmez bir husustur. Hepimizin de eğitimin içinde yer alması, elinden geleni yapması bir vatandaşlık görevidir. Bu süreçte yalnız okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın yanı sıra velilerinde bu işe dahil edilmesi sağlıklı bir neslin yetişmesi için gereklidir. Bu tespitten hareketle gerçekleştirilecek eğitim programı öğrenci, anne ve babalarına yada velilerine hitap edecek şekilde organize edilecektir. Verimli bir eğitim için düzenlediğimiz bu seminerlere katkı sağlayan ADÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Türkoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Adil Türkoğlu ve protokol üyeleri tarafından seminere katılan 150 veliye katılım belgeleri verildi. Programın sonunda düzenleme komitesi üyeleri ve öğrenci velileri hatıra fotoğrafı çektirdi.