Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sabri ile Servet’in cezaları, Gökhan Zan, Engin Baytar ve Milan Baros’un da sakatlıkları yüzünden Kayseri’de kadroyu değiştirdi. 20 yaşındaki stoper Semih Kaya ve kaptan Ayhan bu sezon ilk kez forma giydi.
Kayseri’de 11’de şans bulan Semih daha önce hiçbir maçta kadroya bile girememişti. Geçtiğimiz sezon Kartalspor’da kiralık oynayan Semih, Galatasaray formasını en son 1 Mayıs 2009’da Hacettepe’ye 2-0 yenildikleri maçta giymişti.
Cezalı Servet ve sakat Gökhan Zan’ın yokluğunda savunmanın ortasında Ujfalusi ile birlikte başarıyla görev yapan Semih maç sonrası çok mutlu olduğunu söyledi. Genç oyuncu, “Kendimi takıma uyumlu buldum. Hocamı inşallah utandırmamışımdır. Maçta iyi oynadığımı düşünüyorum. Bundan sonra görev alırsam aynı şeklide devam edeceğim” dedi.
Fatih Terim de ilk maçında geçer not olan Semih’ten çok umutlu olduğunu dile getirdi. Terim, “Galatasaray kendi ocağından yetiştirdiği oyuncuları sahada görmelidir. Bu maçta başka bir formül de bulabilirdim ama Semih’e güvendiğim için oynattım. Bence 40 yıllık Galatasaraylı gibi oynadı ve oynamaya da devam edecek. Tanıdığım, ahlaklı ve beyefendi gençlerimizden biri. Önceki yıllarda ciddi sakatlıklar geçirmesine rağmen yılmadan buraya geldi” ifadelerini kullandı.