Şemdinli'de 19 gün süren çatışmalarda, 117 terörist ölü ele geçirildi.

Akşam gazetesinden Devrim Tosunoğlu ve Levent Albayrak, yoğun çatışmaların yaşandığı operasyon bölgesine girdi.

Haberde, PKK'nın ağır kayıplar verdiği operasyonun detayları şu şekilde aktarıldı:

- 400 terörist, Zap ve Kandil bölgesinden belirli aralıklarla sınırı geçerek Goman Dağı etrafında konuşlandı. Şemdinli'yi ele geçirmeyi planlayan PKK'lılar, Derecik mevkiinde bulunan Bağlar Köyü yakınlarında yol kesti.

- Vatandaşlarlar ihbarda bulununca güvenlik güçleri harekete geçti. Bir Skorsky helikopter havalandı. Teröristler tespit edildi ancak yol kesildiği için biriken vatandaşlar fark edilince müdahale edilmedi. Durum Genelkurmay'a rapor edildi.

- Karargahtaki toplantıda, operasyon kararı alındı. Bin asker bölgeye sevk edildi. Diyarbakır ve Malatya'dan F-16 savaş uçakları havalandı. Goman Dağı kuşatıldı.

- Saldırı hazırlığındaki PKK'lılar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin baskınıyla bozguna uğradı. Bu sırada Sikorsky helikopterler, PKK'nın Yiğitler Köyü yakınına konuşlandırdığı ağır silah 'Docka'ları tespit etti. Çıkacak çatışmadan sivillerin zarar görmesini önlemek için asker, bir süre teröristlere müdahale etmedi. PKK'lıların geri çekilmesiyle Dokçalar imha edildi.

- Şemdinli'de bozguna uğrayan teröristler, arkalarında küçük bir orduya yetecek kadar silah ve patlayıcı madde bıraktı. Bunlar arasında çok sayıda Kalaşnikof, RPG-7 roketatar, Bixi, Kanas, 15 kilo plastik patlayıcı, el bombası, telsiz, tuzaklama düzenekleri, 7 adet mayın, 5 bin adet mermi ve İnsansız Hava Araçları'na yakalanmamak için kullandıkları şemsiyeler dikkat çekti.

- Dağlık alanda sıkışan PKK'lıların yaşadığı panik telsiz konuşmalarına takıldı. İki teröristin aralarında yaptığı, 'Çıkamıyoruz. Tek tek ölüyoruz. Yanımdaki şu an vuruldu. Yardım neden gelmiyor' çığlıkları kayıt altına alındı. Telsiz konuşmalarında örgütün üst kademesinin 'yaralıları taşımayın' talimatı verdiği belirlendi.

- PKK'nın, sivilleri canlı kalkan yapma planı da yine telsiz konuşmalarına yansıdı. Buna göre, 'Canlı kalkanlar neden gelmedi? İyice sıkıştık' diyen teröriste, üst yönetim 'Geri çekilmeyin' emri veriyor.