Tüm evlerin sular altında kaldığı ve bir çok evin de yıkıldığı köydü Kızılay, yemek dağıtımı yapıyor. Sıcak yemek dağıtımının devam edeceğini belirten Kızılay Derneği Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, selzedelere "geçmiş olsun" dileklerini ileterek Kızılay görevlilerinin köyde yardımlarını devam edeceğini söyledi.
Yağışlar sonucu meydana gelen selden olumsuz etkilenen ve ülke genelinde devam eden yoğun kar yağışı sonucu yollarda kalan vatandaşların kurum olarak sıkıntılarını çözmeye çalıştıklarını ifade eden Pekmezci, ekibiyle birlikte Güdüşlü Köyü"nde yemek dağıttı. Yardımlarından dolayı Kızılay"a ve kurtarma çalışmalarına devam eden devlet ve gönüllü kuruluşlara teşekkür eden selzedeler havaların iyice soğuması nedeniyle endişeli olduklarını belirttiler.
Sadece Aydın"da değil ülkenin değişik bölgelerinde yardımların devam ettiğini belirten Kızılay Derneği Aydın Şube Başkanı Bekir Sıktı Pekmezi “Gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışı, Balıkesir-Akhisar karayolu arasındaki Çanakçı rampası mevkisinde yolun kapanmasına neden oldu. Araçları yolda kalan yaklaşık 400 kişi için Kuzey Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi ile Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi işbirliğiyle 8 uzman personel ve 2 araç, ihtiyaç ve durum tespiti yapmak üzere bölgeye gönderildi. Yapılan tespit çalışmaları sonucunda Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi, su, bisküvi, ekmek, çikolata, reçel, bal ve kekten oluşan 400 kişilik kumanya ile bebek bezi, süt ve battaniyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Balıkesir-Akhisar arasındaki Gelende Mevkisinde de aşırı kar yağışı sonucu yol kapandı. Manisa Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden 5 uzman personel ve 2 araç ile 1000 kişilik kumanya bölgeye sevk edildi. Sağanak yağmur sonucu, Aydın'ımızın Koçarlı ilçesi Güdüşlü, Büyükdere, Cincin ve Haydarlı köylerinde meydana gelen su baskınları nedeniyle Güney Ege (İzmir) Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden 3 uzman personel ve 1 haberleşme aracı bölgeye gönderildi. Aydın Valiliği ile işbirliği içerisinde Güney Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi, Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanlığı ve Türk Kızılayı Koçarlı Şube Başkanlığı ile koordine halinde su baskınından en çok etkilenen Güdüşlü köyünde yemek dağıtımı yapıyoruz” dedi.
Aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen Mersin'ın Akdeniz ilçesinde de su baskınlarına neden olduğunu kaydeden Pekmezci, kurum olarak tüm yurttaki meteorolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini, ihtiyaç duyulan bölgelere insani yardım ulaştırılabilmesi için tüm hazırlıkların tamamladığını söyledi.