Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, 10 Aralık günü Koçarlı ve çevresinde meydana gelen sel felaketinde zarar gören esnafın yaralarının sarılacağını belirtti. Birlik tarafından selden sonra yapılan çalışmaların tamamlandığını ve 27 esnafın selde zarar gördüğünü kaydeden Akşit, Cuma günü yeniden bölgeye gidip selden zarar gören esnafa gerekli yardımların teslim edileceğini belirtti.
Doğal afetler ve iş kazalarının her zaman herkesin başına gelebileceğini, ancak 10 Aralık günü Koçarlı ve çevresinde son yılların en şiddetli sel felaketinin yaşandığını kaydeden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, “Yapılan çalışmalar sonucu 27 üyemizin selden ciddi oranda zarar gördüğü tespit edildi. Kuruluş amaçlarından biri zor günlerde üyesinin yanında olmak olan Birlik Vakfımız, selden zarar gören esnafımız için kararlaştırılan yardımları Cuma günü teslim edecek. Birlik olarak her zaman esnaf ve sanatkarımızın yanındayız” dedi.
“DUYARLILIK GÖSTEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Aydın"ın aslında 10 Aralık günü ve ertesi günlerde ciddi bir sınav verdiğini ve bu sınavı da başarı ile geçtiğini ifade eden Akşit, devlet kurumlarının yanı sıra, Aydın"daki sivil toplum örgütlerinin ciddi bir duyarlılık örneği gösterdiğini belirtti. Felaketin yaşandığı ilk günden ibaren yaklaşık 20 gündür bölgede yaşananları takip ettiğini belirten Akşit, “Başta Aydın valiliği, bağlı kurum ve kuruluşlar ile belediyeler olmak üzere gönüllü vatandaşlarımız ve çeşitli sivil toplum örgütleri gerçekten selzedelere ellerinden geldiğince yardımda bulundular. Bizim toplumumuzun da en önemli özelliklerinden biri budur. Bu özelliğimizi kaybetmediğimiz müddetçe, birçok sorunun üstesinden geliriz. Duyarlılık gösterip elinden gelen yardımı yapan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.