Selma Ann Desmond, eski soy ismiyle Selma Taran'dan çarpıcı proje! Kanserle mücadele eden Desmond '1 Kadın 100 Hikaye' adlı bir kitap çıkarıyor. Kitapta, Desmond ile birlikte 99 ayrı kansere yakalanmış kadının hikayesi yer alacak.

Önder SARIAHMETOĞLU
21 yıllık eşi reklamcı Ali Taran'dan yaşadıkları sorunlar nedeniyle ayrılan ve öncesinde kanser hastalığına yakalanan Selma Ann Desmond, yaşadıklarını kitap haline getiriyor. Halen tedavi gören Desmond, kitabında kanser hastalığıyla mücadele ederken ihanet ve benzeri zorluklarla çarpışan 99 kadının hikayesini kaleme alacak. '1 Kadın 100 Hikaye' ismini vermeyi düşündüğü kitabında yüzüncü hikaye ise yakalandığı hastalık sırasında kendi yaşadığı olaylardan oluşacak.
DESTEK MESAJLARI
Selma Ann Desmond'a kitap yazması konusunda en büyük ilham sosyal paylaşım ağı Facebook sayfasına gelen yüzlerce destek mesajları oldu. Mesajları okudukça morali yerine gelen Desmond'u en çok şaşırtansa kadın okuyucuların yanı sıra erkek okuyucuların da mesajlar göndermesiydi. Kendisiyle irtibata geçenlerden biri, 'Canını sıkıp moralini bozma. Şu an biz de bu hastalıkla savaşıyoruz. Rabbim her şeyi görüyor. Giden gitsin. Sen daha iyilerine layıksın' derken bir diğer mesaj ise 'İnsan hayatının çeşitli zamanlarında vefasızlarla, iyi gün dostlarıyla karşılaşabilir. Dualarımızla hep yanınızda olacağız. Ben de altı yıl önce aynı rahatsızlığı yaşadım. Şimdi çok iyiyim. Siz de inanç, azim ve kararlılıkla sağlıklı günlerinize döneceksiniz' şeklinde oldu.

Geliri vakıflara bağışlayacak
Desmond'un adına Facebookta oluşturulan Selma Ann Desmond' adlı sayfaya mesaj yağarken, Desmond kitabında kendisine destek olan tüm kadınların sesini duyuracak. Sayfaya gelen mesajlardan benzer hikayelere sahip olan kişilerle irtibat kurup hikayeleri kitabında okuyucularla paylaşacak. Kitaptan elde edilen gelirin tamamını kanserle mücadelede kullanılmak üzere vakıflara bağışlayacak.