Dünyaca ünlü Mimar Sinan tarafından yaptırılan Selimiye Camii'nin Kırıkkale'de bir benzerinin yapılacağı caminin proje aşaması sona erdi. Kırıkkale'nin en büyük camisi Nur Camii'nin yerine yapılacak olan cami, 3 katlı ve 4 minareli olacak. Camide aynı anda 3 bin 500 kişi namaz kılabilecek.

Projenin tamamlanmasının ardından İl Müftülüğü tarafından çalışmalara hız verildi. Müftülük binası boşaltılırken, camiye ilk kazmanın 1,5 ay içerisinde vurulması bekleniyor. Müftülüğün yıkım için boşaltma çalışmalarının başlatıldığını dile getiren İl Müftüsü Osman Şarklı, Kızılkanat İş Merkezi'nin 3. katında Kırıkkale Belediyesi'ne ait iş merkezlerini kiraladıklarını söyledi. Şu an ki müftülük yerinin bin 200 metrekare olduğunu söyleyen Şarklı, kiralanan yerin 600 metrekareyi bulduğunu kaydetti.

Bahçelievler Mahallesi'nde vakfa ait bir yerin bulunduğunu, fakat halkın o yeri bulmakta zorlanacağını açılayan Müftü Şarklı, "Müftülüğümüzdeki malzemelerimizin Kızılkanat İş Merkezi'ne nakliye işlemi tamamlandı. Aslında vakfa ait kendi yerimiz vardı. Fakat orası çok uzak ve bulunamayacak kadar sapa bir yerde. Kırıkkale Belediyesi'ne giderek ricada bulunduk ve Kızılkanat'ta çok cüzi miktarda yer kiraladık" şeklinde konuştu.

Edirne Selimiye Camii'nin bir benzeri olacak caminin alt katının 7 bin metrekarelik çekme katlı otopark olacağını söyleyen Şarklı, ikinci katında ise yaklaşık 7 bin metrekare çok amaçlı süpermarket bulunacağını belirtti. Şarklı, "Caminin son katında da 3 bin 500 kişinin namaz kılabilecek. Ayrıca yan kısmına modern mimariye uygun olarak müftülük binası ve lojman yapılacak. Uygun bir yere ise 600 kişilik konferans salonu olacak. Kırıkkale'de ve bölgede ilk defa yapılacak bu hizmetin toplam bedelinin yaklaşık 30 milyon YTL olarak çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Caminin tamamlanmış şekildeki halinin 3 boyutlu resimlerinin ilerleyen günlerde hazırlanarak şehrin dört bir yanına dağıtılacağını ifade eden Şarklı, "İnşaatın 1,5 yıl içerisinde bitmesini planlıyoruz. Fakat planladığımız tarihten öncede bitebilir, sonra da bitebilir. Temel atmaya veya caminin açılışına Başbakan ile Diyanet İşleri Başkanı başta olmak üzere üst düzey insanları davet edeceğiz" diye konuştu.