Koçarlı ve Söke ilçelerine bağlı köylerde geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinin ardından selzedelerin zararları nakit olarak ödenmeye başlandı.
Aydın"ın Koçarlı ve Söke ilçelerine bağlı köylerde büyük maddi hasara yol açan ve bir kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaraları kapatılmaya çalışılıyor. Selin hemen arkasından hasar tespit çalışmasının tamamlanmasıyla devletten talep edilen 700 Bin TL"lik yardımın 200 Bin TL"lik kısmı geldi. Evleri yıkılan dört aileye 5"er Bin TL yardım yapılırken, evleri selden zarar gören 47 aileye de biner TL yardımda bulunuldu.
Geçtiğimiz günlerde Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un zararların nakit olarak ödeneceğini açıklamasının ardından gelen 67 Bin TL nakit olarak selzedelere dağıtıldı. Afet Tespit Komisyonu"nun raporları doğrultusunda 3 Bin adet battaniye, 450 paket gıda malzemesinin dağıtımının yanı sıra evi yıkılan 4 aileye 5"er Bin TL, 47 kişiye de Biner TL para dağıtıldı.
ALT YAPI VE ÜST YAPININ ONARIMI İÇİN YAKLAŞIK 3 MİLYON TL"YE İHTİYAÇ VAR
Bölgedeki çalışmaları yakından takip eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, afet bölgesinde günlük 600 kişiye sıcak yemek verildiğini söyledi. Sivil toplum örgütleri aracılığı ile de bölgede yardımların yapıldığını dikkat çeken Vali Coş, “Vatandaşların zararlarının giderilmesi için talep ettiğimiz 700 Bin TL"nin 200 Bin TL"si geldi. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre bu parayı harcıyoruz. Son olarak gelen 67 Bin TL"yi 51 vatandaşımıza dağıttık. İhtiyaçlara göre 500 Bin TL daha gelecek. Afet bölgesinde alt yapı ve üst yapı hasarları da tespit edilmeye başlandı. Bölgenin alt ve üst yapısının düzeltilebilmesi için yaklaşık 3 Milyon TL"ye ihtiyaç var. Buda hasar tespit raporlarının Başbakanlığa iletilmesinin ardından ilimize gönderilecek. Şuanda Aydın İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri, Karayolları ve Belediyeler sel bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Koçarlı"ya bağlı, Güdüşlü, Çakmar, Cincin, Kızılkaya, Esentepe, Çulhalar, Taşköy ve Satılar köyleri ile Bağarası Beldesi"ne bağlı Burunköy ve Avcılar Köyleri"nde, 7 Greyder, 9 kepçe, 23 Kamyon, 1 eksvilatör, 2 su arazöz"ü, 1 içme suyu tankeri, 3 vidanjör, 1 kanal kazıcı ile vatandaşlarımızı bir an önce normale döndürmek için yoğun çalışmalar aralıksız sürmekte” dedi.