Hasar tespit çalışmalarının yapılmaya başlandığı sel bölgesinde, evsiz kalan vatandaşların geceyi akrabalarında geçirdiği öğrenilirken, selden zarar gören vatandaşlar gözyaşları içerisinde zarar gören evlerini temizlemeye başladılar. Aydın İl Özel İdare"si, DSİ ve çevre belediyelere ait iş makinelerinin bir yandan temizlik çalışmaları yaptığı bölgede Kızılay da sıcak yemek ve barınma ihtiyacı olanlar için çalışmalara başladı.
Yöresel türkülere konu olan ve sel felaketinde en büyük yarayı alan Koçarlı"nın Güdüşlü Köyü"nde yaşayanlar, olayın şokunu atlatıp evlerinin durumunu görünce gözx yaşlarına hakim olamadılar. Koçarlı Kaymakam Vekili İncirliova Kaymakamı Adem Ünal idaresinde yürütülen çalışmalar kapsamında Aydın İl Özel İdare, DSİ ve çevre belediyelere ait iş makineleri selin yardığı yolları ve selle beraber gelen ve köyün bütün sokaklarını dolduran kumları temizlemeye çalışıyor. Güdüşlü Köyünde selle birlikte yok olan alt yapı ve üst yapı içinde onarım çalışmaları sürdürülüyor.
Sel suları ile evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerini temizlemeye ve kullanabilecek oldukları eşyaları ayırmaya çalışırken, Aydın Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri sel bölgesinde hasar tespit çalışmalarına başladılar.
Dün bölgeye gelen Kızılay ekipleri de çalışmalarını sürdürürken, akşam Kızılay"ın Güdüşlü Köyünde sıcak yemek dağıtacağı öğrenildi.
Sel sularının çekildiği Güdüşlü köyünde selin oluşturduğu acı tablo iyice ortaya çıkarken vatandaşlar köylerinin afet bölgesi kapsamına alınmasını istiyor. 10 evin yıkıldığı Güdüşlü Köyünde, neredeyse selden zarar görmeyen ev bulunmaz iken, sel sularına kapılan çok sayıda traktör ve otomobiller de çekilmeye başlandı. Sele kapılan bir çok aracın ise hurdaya döndüğü görüldü.
Acı ve gözyaşının hakim olduğu sel bölgesinde, alt ve üst yapı çalışmalarına başlandı.
SOĞUKLARLA BİRLİKTE VATANDAŞ İYİCE ÇARESİZ DURUMA DÜŞTÜ
Dün yaşanan sel felaketinin ardından Aydın"da dün gece yine yağış meydana geldi. Yağışların ardında yüksek kesimlere ise kar yağarken, yağan kar ile birlikte il genelinde hava sıcaklığı yaklaşık 12 derece düştü. Meteoroloji Müdürülüğü hava sıcaklığının bu gece Aydın"da – 2 derece olacağını belirtirken, selde her şeyini yitiren köylüler, yetkililerden yardım istediler.
EKİLİ ALANLAR DA SULAR ALTINDA KALDI
Bu arada yaşanan sel felaketi nedeniyle binlerce dönüm ekili alan da zarar gördü. Ahırların da yıkılması nedeniyle bazı hayvanlar telef olurken, dün akşam saatlerinde mahsur kaldıkları ağırlardan kurtarılarak salıverilen hayvanlar ise, selden zarar görmeyen yerlerde barınmaya çalışıyor.