Kaymakamlık 27 aileye 251 koyun 27 koç verecek. Koçarlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından iş kurma projesi kapsamında Koçarlı’nın 4 köyünde toplam 27 kişiye 251 koyun ve 27 koç dağıtılacak. Koçarlı Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu geçen yıl sel felaketi nedeniyle hayvan varlığı yok olan yoksul köylüyü yeniden hayvancılığa yöneltmek için proje geliştirdiklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl özellikle Güdüşlü köyümüzde sel felaketi yaşanmış ve birçok köylümüzün hayvanları telef olmuştu. Selden mağdur olmuş, maddi durumu yetersiz, hayvan alamayan köylüler bizden hayvan takviyesinde bulunmamızı istedi. Kaymakamlık olarak geçimini hayvancılıktan sağlayan köylüyü yeniden çobanlığa yöneltmek için proje hazırladık. Projemiz Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı” dedi.
251 KOYUN VE 27 KOÇ DAĞITILACAK
Koçarlı’nın Güdüşlü köyü ağırlıklı olmak üzere Yağıcılar, Çallı ve Yeniköy’de toplam 27 köylünün projeden yaralanacağının altını çizen Kurtoğlu, “Koçarlı’nın 4 köyünde 27 aileye toplam maliyeti 255 bin TL olan 251 koyun ve 27 koç dağıtılacak. Her bir aileye 13 koyun ve 1 koç verilecek. Aileler seçtikleri koyunlarla bize müracaat edip Kurban Bayramı’ndan sonra koyunlarını bizden teslim alacak. Böylece geçimini hayvancılıktan sağlayan köylüye hayvan desteği sağlayacağız” diye konuştu.
İŞ KURMA PROJESİ
Kurtoğlu, iş kurma projesi olduğu için köylülerin alacakları koyun ve koçlar için geri ödeme yapma zorunluluğunun bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu bir iş kurma projesi. Bu nedenle köylü alacağı hayvanların parasını 8 yıl içersinde faizsiz geri ödeyecek. Bu ve benzeri projelerle Koçarlı’da tarımsal varlığın yanı sıra hayvancılığı da geliştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.