Aydın'da yaşanan sel felaketinden en büyük zararı gören Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki zararın tespit çalışmaları tamamlandı. Sel baskının faturasının zararı Bir Milyon 500 Bin TL olarak açıklanırken, sular altında kalan iki katta bulunan bütün elektrik aksamının yenileneceği bildirildi. Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, zarar gören elektronik malzemelerin söküm işlemlerinin başladığını ifade ederek, yenileme çalışmasının da en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Aydın'da 3 Haziran Pazar gecesi Yağan 20 dakikalık yağmur nedeniyle oluşan sel baskının oluşturduğu zarar giderilmeye çalışılıyor. Sel baskınından en çok zarar gören Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde zarar tespit çalışmaları sonuçlanırken, hastane 15 gündür hizmet veremiyor. Sağlık Bakanlığı ve sigorta şirketi tarafından hazırlanan zarar tespit çalışmaları tamamlanırken, hastanede zarar gören elektrik aksamının da sökümüne başlandı. İlk olarak hastanedeki elektrik sorunun çözüleceği ve ardından mekanik sorunların giderileceği bildirildi. Hastanede sular altında kalan yerin altındaki iki katta bulunan elektrik panolarının ve güç kaynaklarının tamamının yenileneceği öğrenilirken, söküm işlemlerinin yarın tamamlanacağı ve ondan sonra yenileme işlemlerine geçileceği açıklandı.

ERDEM ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

sel-baskinin-faturasi-bir-milyon-500-bin-tl-3717949_o.jpg

Söküm işlemlerinin devam ettiği hastaneyi ziyaret eden Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, söküm çalışmasını yürüten ekiplerden bilgi aldı. Hastanenin bir an önce hizmete açılması için hafta içinde Ankara'da çalışma yürüten Erdem hafta sonu da çalışmaları yerinde inceledi.

'ELEKTRİK PANOLARI YENİLENECEK'

Sağlık Bakanlığı ve sigorta şirketi elemanları tarafından hazırlanan zarar tespit çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Mehmet Erdem, "Hastanemizde yapılan zarar tespit çalışmalarına göre Bir Milyon 500 Bin TL'lik zarar mevcut. Tabi bu rakam yüzde 20 aşağı yada yüzde 20 yukarı da olabilir. Zarar tespit çalışmalarının ardından şuanda kullanılmaz hale gelen elektrik aksamı sökülüyor. Hastanede sel baskınında tamamı sular altında kalan 2. bodrum katta bulunan elektrik ana dağıtım panoları, kesintisiz güç kaynakları klima santrallerinin bir kısmı yenilenecek sular altında kalan hastanenin 1. bodrum katındaki laboratuar ve röntgen bölümlerindeki bazı cihazlar da yenilecek" dedi.

 

ONARIMI SİGORTA ŞİRKETİ VE YÜKLENİCİ FİRMA YAPTIRIYOR

Öncelikle hastanede hedefin elektrik sorununu çözmek olduğunu dikkat çeken Erdem, "Çalışma yapan arkadaşlardan edindiğimiz bilgiye göre, hastanedeki zarar gören elektrik aksamının söküm işlemi bugün yada yarın tamamlanacak. Ondan sonra yenileme çalışmaları başlayacak. Elektrik sorunu çözüldükten sonra hastanedeki mekanik sorunlara geçilecek. Bütün bu çalışmaları yüklenici firma ve sigorta şirketi yaptırıyor. Hastanemizin tekrar hizmete girmesi için bütün arkadaşlarımızı mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor" şeklinde konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png