İkiyıllık evli olmama rağmen eşimle hiç ilişkiye giremedim. Doktorlara gittik ama bir şey değişmedi. Lütfen yardım edin. Daha önce hiç ilişkide bulunmamış genç kız, ilk ilişkide canının acıyacağı ve bir kanama olacağı korkusuyla ilişkiye girdiğinde, bu kaygı ve korku nedeniyle kendisini kasmaya ve ilişkiye izin vermemeye başlar. Bu duruma vaginismus denir. Eşinin böyle bir durumuyla karşı karşıya gelen erkekte de bir süre sonra psikolojik etkiyle sertleşme sorunu veya cinsellikten uzak durma eğilimi başlar. Bu durumda hem kadının hem de erkeğin tedavi edilmesi gerekir. Gerginlik, istemsiz adale kasılması, seksüel uyarılmada problemler, vajinal kayganlıkla ilgili problemler, cinsel isteksizlik, cinsel bilgi eksiklikleri vajinismus sebebi olabilir. Vaginismus tedavisinde ilk aşama jinekolojik muayenedir. Ardından da psikolog veya psikiyatristlerce davranışsal tedavilere geçilir. Tüm bu tedaviler ve egzersizler sonrasında kasılmaların pek çoğu geçmekte ve kişilerin kendilerine olan özgüvenleri artmaktadır.

HAMİLELİK İMKANSIZ
Erkek arkadaşımla arkadan ilişkiye girdim. İçime boşaldı acaba, vajinama sperm geçmiş midir? Hemen yıkadım, hastalanmama daha 14 gün var. Hamile kalabilir miyim? Teşekkürler. Teknik olarak anal seksten hamile kalmak imkansızdır. Çok nadir durumda, boşalma sonrasında meni, anüsten vajinaya doğru kayabilir ve "Sıçrama Konsepsiyonu" olarak bilinen bu olayla çok az da olsa gebe kalma riski vardır.

VAJİNAL MANTAR...
Sürekli mantar oluyorum. Tedavi oluyorum, ama yine tekrarlıyor. Ne önerirsiniz? Sık mantar geçirmenizin altında şeker hastalığı, uzun süreli antibiyotik veya hormon kullanımı ve gebelik olabilir. Bir ihtimal de size mantar için önerilen tedaviyi yeterli dozda almamanız olabilir. Jinekologunuza gidip, hastalığın mantar olup olmadığından emin olun. Tedavi sırasında naylon yerine pamuklu giysiler giyilmesi, çamaşırların ütülenmesi, vajinanın su ile yıkanmaması bunun yerine nötr pH derecelerine sahip ve sıvı sabunların kullanılması tedaviyi kolaylaştırır.

KASIK FITIĞIYLA PENİSİNİZİN BOYU ARASINDA İLİŞKİ YOK
32 yaşındayım. Sol yumurtalığımda çok şişlik var. Fıtık olduğumu söylediler. Penisimin boyu 13 cm. Bu olay penisimin boyunu etkiler mi? Kasık fıtığı, doğuştan veya sonra olabilir. Doğuştan alanlarda doğuştan potansiyel bir fıtık kesesi vardır. Bu kese tüm karın içerisini döşeyen karın zarının bir parçasıdır. Bu zarda oluşan gevşeme, yıllar sonra veya doğumdan sonra fıtık olarak kendini gösterir. Kasık fıtığının sonradan oluşan nedenleri arasında ise karın içi basıncını artıran her türlü olay, geçirilmiş ameliyatlar, tümörler, karındaki asit toplanmaları, ağır yük kaldırmak, prostat sayılabilir. Kasık fıtıklarının tek tedavisi cerrahidir. Penis boyu ile fıtık arasında bir ilişki yoktur.

NEDENİNİ ÖĞRENİN
28 yaşındayım, erken boşalıyorum. Bazı ilaçla kullandım ama iyi gelmedi. Daha iyi bir ilaç var mı? Erken boşalmayı tedavi etmek için çeşitli yöntemler uygulanır. Ancak önce sizdeki erken boşalmanın nedenleri araştırılmalıdır. İlaçlar ve geciktirici spreyler ile bu sorununuzu çözemezsiniz. Geciktirici bazı ilaçlar yan etki olarak cinsel isteksizlik yapabilirler.

SERTLEŞME SORUNU
Bir süredir depresyon ilacı kullanıyorum. Bu ilaçlar isteksizlik ve sertleşme problemi yapar mı? Bahsettiğiniz durum ilaçlara bağlı veya ruhsal durumunuza bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi, hormonal ve damarsal nedenlerle de olabilir. Bunların ayırt edilmesi için yapılması gereken testleri yaptırın..