1. Seks için kullanmak

Genelde bu konuda karşısındakini seks için kullananlar erkeklerdir ama bunu kadınlar da yapabilir. Eğer iki tarafta birbirini seks için kullanıyorsa sorun olmaz. Ancak bu durum tek taraflı ise, karşı taraftaki insanın duyguları incinebilir.

2. Para için kullanmak

Bazı insanlar sevgililerini sevmedikleri halde onların kendilerine güzel şeyler almalarından dolayı ilişkilerini devam ettirebilirler. Biriyle parası olduğu için birlikte olmak insanları kullanmak için çok eski bir yoldur.

3. Başkasını kıskandırmak için kullanmak

Bu durumda kullanılan kişi kendini aşağılanmış hissedebilir. Bu ortaya çıktığında kullanan kişinin başkasına ilgi duyduğu gerçeği ile karşılaşan kişi kendini çok kötü hisseder.

4. Saygı için kullanmak

Bazen insanlardan şunu duyarız "Kendimi çok iyi hissettiriyor". Eğer ilişkinizi sadece sizi iyi hissettirdiği için sürdürüyorsanız yanlış yoldasınız demektir.

5. Basamakları çıkmak için kullanmak

Bazen istediğiniz yere tanıdığınız kişiler sayesinde gelirsiniz. Bu durumda da insanlar istedikleri pozisyonlara ulaşmak için güçlü kişiler ile birlikte olurlar.

6. Görüntü için kullanmak

Diğer yarınız sizin için çok şey söylüyor. İnsanların sizin hakkınızda daha iyi şeyler düşünmelerini istiyorsanız görünümünüzü yenileyecek ya da düzeltecek biri ile birlikte olmalısınız.

7. Mutluluk ve bütünlük için kullanmak

Bazı insanlarda şunu duyarız "Beni tamamlıyor". Aslında biri ile birlikte olmadan önce de siz zaten tamamlanmış bir insansınız. Eğer kendiniz mutlu değilseniz başka biri ile birlikte olunca mutlu olamazsınız. Ayrıca, başkasını sizi mutlu ettiği için kullanmamalısınız, ilişkiler bunun için değildir. İlişki mutluluğunuzun tamamı değil sadece mutluluğunuza eklenen bir şeydir.

mynet