Biliminsanları sıradan erkekleri karşı konulamaz 'seks tanrılarına' ve kadınları da Marilyn Monroe'ya dönüştürmenin bir yolunu buldu.

Etki öylesine güçlü ki, 'cinsel tsunamiye' benzetiliyor.

Deneyde erkekler ve dişiler heteroseksüel eğilimleri eşcinsel eğilime dönüşebilecek kadar uyarıldılar.

Araştırmacılar, seksiliğin sırrını, bedenin ürettiği, karşı cinsi etkileyip uyaran salgılarla yani feromonlarla oynayarak çözdüler.

Ama ufak bir sorun var, şimdiye dek bu sadece sinekler üzerinde işe yaradı.

Araştırma ekibinin başı Toronto Üniversitesi'nden profesör Joel Levine, meyve sineklerinin genetiğiyle oynadı ve onların iletişim için kullandıkları belli bir feromonu ya da kokuyu salgılamalarını engelledi.

Bu dış deriye ait hidrokarbon feromonun çıkarılmasının dişi ve erkek sinekler üzerindeki etkisi, profesörün tanımıyla "cinsel tsunami' oldu.

Sinekler o kadar çekici hale geldi ve eşcinselliği hiç bilmeyen erkek sinekler feromonsuz diğer erkeklerle çiftleşmeye bile kalkıştı.

Profesör ve ekibinin bu hafta Nature dergisinde yayınlanan araştırmalarına göre, meyve sinekleri farklı türlerdeki sineklere bile ilgi gösterir hale geldiler.

Profesöre göre, dişiler ise, feromonsuz kalınca 'Marilyn Monroe'lara dönüştüler.

Profesör, "Bu kimyasal işaretlerin yokluğu çiftleşme önündeki engelleri de ortadan kaldırdı" diyor.

Feromonlar insanın da çiftleşme oyununun da bir parçası olmakla birlikte, insanların cazibe sinyalleri çok daha karmaşık.

Profesör, "Biz görsel sisteme daha fazla bağlı olabiliyoruz ve diğer bireyler hakkında değerlendirme yapmak ve onları sınıflandırmak ve nasıl ilişki kuracağımıza karar vermek konusunda çok daha karmaşık bir yol izleyebiliyoruz" diyor ve ekliyor:

"Bu yüzden de hayvanlar üzerinde keşfedilen bu sırrın, insanlar için bir traş kolonyasına ya da hapa dönüştürülmesi olası değil." / GAZETEPORT