Ekibe sahne performansında darbukasıyla İsmail Altunbaş eşlik edecek

Synth-pop grubu Soaked, yüksek enerjili müzikleri ve kendi tasarımlarını yansıttıkları sahne performanslarıyla son günlerin en çok takip edilen gruplarından. 5 Kasım Roxy konserinden önce Soaked"a bağlandık:

Grubun kuruluş hikâyesi nedir?
Hatice Arıcı: Soaked fikir olarak 2003 yılında Balamir Nazlıca"nın kendi bestelerini yapmasıyla başladı. Temel düşünce; şiirsel sözleri, romantik elektronik altyapılı melodiler ve çarpıcı görsellerle bütünleştirmekti. İlk olarak back vokaller ve klavye için Balamir ve ben tanıştık. Sonra Balamir ve klavyecimiz Deniz Kunay ayrı bir projede tanıştılar. Bas gitaristimiz Yiğit Özkul ve gitaristimiz Emrah Akar da benzer şekilde ekibe katıldı. Son olarak da Berkay Küçükbaşlar davula geldi.
Biz yaptığımız müzikle birlikte kendi kendimizi de tasarlıyoruz. Logomuzu, canlı performanslarda kullandığımız görselleri, klibimizi kendimiz hazırlıyoruz.

Müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
Balamir: Seksi, karanlık, romantik, sert, enerjik ve kışkırtıcı. Müziğimiz sahnede altyapılarla beraber sonuna kadar canlı. Hatta bazen çalarken bile bütün altyapıları kapatıp içimizden geldiği gibi başka yöne doğru çekiyoruz parçaları. O an sahnede seyirciden de enerjiyi alıyorsak birdenbire setup değiştiriyoruz ve yepyeni sürprizler oluşuyor. Zaman zaman rock duygusu veren canlı elektronik performansımız alışılagelmiş synth-pop tarzının dışında ama kökünden şaşmadan yeni bir sound yakalamamızı sağlıyor. Altyapımız canlı davul, bas ve klavyeden oluşuyor.

Kimler dinliyor sizi, dinleyici profilinizden bahseder misiniz?
Deniz Kunay: Yaptığımız müzik gibi dinleyici kitlemiz de oldukça enerjik. Synth-pop ve elektronik müzik seven bir kitlemiz var. Bu kitleye ek olarak alışılagelmiş sound"ların dışında yeni olanı takip edenlerin, alternatif arayanların da ilgisi büyük.

Sözler derin. Nelerden besleniyorsunuz?
Balamir: Aslında bu projenin bu kadar uzun bir oluşum sürecinden geçmesinin nedenlerinden biri de sözler. Uzun bir süre söz yazabilmek üzerine kafa yordum ve amacım sözlerin tek başına kalabilecek kadar güçlü olmasını sağlamak.Örneğin "Gemlike" eşim için yazıldı. Kendisini İngilizce tabir ile "Gem" taşına benzetiyorum. Gem taşı eskatoloji bilimlerinde cennet tasvirlerinde kullanılır. "Gemlike" uzun bir araştırmanın sonucunda ortaya çıkmış şarkı.