PBS kanalında gösterilen belgeselde, Aksaray"daki batakhanelerde zorla çalıştırılan seks köleleri "Günde 8-15 erkeğe servis yaptılar. Polis de bize yardım etmedi" diyor

Türkiye karşıtı yayınların sıklıkla yer aldığı Amerikan PBS kanalı, İstanbul"da zorla fuhuş yaptırılan Ukraynalı kadınların dramını ekrana getirdi. Prodüktör Ric Esther Bienstock tarafından çekilen belgeselde, Ukraynalı kadınların özellikle Aksaray"daki batakhanelerde insanlık dışı şartlarda erkeklere nasıl pazarlandıkları anlatılıyor.

Fuhuş yapacağını biliyorlar

Belgesel, Olga isimli bir kadın tüccarının İstanbul"a getirdiği Katerina adlı kadının anlattıklarıyla başlıyor: “Olga bizi bir kafe sahibine teslim etti ve kalacak yer bulacağını söyledi. Ancak ondan para aldı. Onu parayı sayarken gördüğümde korktum. Bizi sattığını tahmin ettik. Bizi bir apartmana getirdiler. Adam çalışacağımı söyledi. Sonra bir otele götürdü. Tam bir kabustu. Bağırdım ve kaçmaya çalıştım. Bizi seks yapmaya zorladılar. Bize ne yapmak istedilerse yaptılar.”

Daha önce köle ticareti yapan Vlad Withheld isimli Ukraynalı, kızların yüzde 70"inin nereye ve niçin gittiğini bildiğini, yüzde 20"lik kısmının dansçı olduğunu ancak yüzde 10"luk bir kısmının ise durumdan habersiz olduğunu öne sürdü.

Polis bizi satıcılara teslim etti

Oksana adlı kadın ise Türk polisini suçlayarak “8 ila 15 arasında erkeğe servis verdik. 3 odalı evde 23 kız çalışıyorduk. Bazen Türk polisine de hizmet verdik. Yardım etmesi için polise gittik. Ama polis bizi satıcılarımıza teslim etti” iddiasında bulundu.

Bizi at gibi kullandılar

23 yaşındaki Tanya ise “Dünyada böyle yerler olacağını hiç düşünmemiştim. Tanrıya eve dönüşüme yardımcı olması için dua ettim. Bizi insan olarak görmediler. Kullanılacak at gibi gördüler. 24 saat çalıştırdılar. Bir müşterinin istediğini yapmasak bir aylık paramıza el koydular” dedi.

Türkiye aleyhtarı kanal

PBS daha önce de ABD"deki Ermeni diasporasının etkisiyle sözde soykırım konusunda Türkiye"yi suçlayan belgesellere yer vermiş, Türkiye"nin karşı tezini ise yayımlamayı reddetmişti.- Vatan