Feromonların gücü adına!
Son yıllarda, feromonlar hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Bu kimyasallar aynı türlerin birbirlerine karşı sosyal tepki (genellikle seks) yeteneklerini tetikliyor. Bunun üzerine bazı firmalar, bu kimyasalları şişelemeye başladı. Bunu da “Seks hayatınızı geliştirin” diye sundular.

Huffington Post'ta yer alan yazısında Sukel'e göre, bu şişelenen feromonlar, sadece pazarlama ile ilgili değil. Yapılan bir araştırmaya göre, bu spreylerin gerçekten işe yaradığı ortaya atılmış.

Oksitosin en yakın arkadaşınız!
Bu hormon genellikle cinsel ilişki sırasında vücut tarafından üretiliyor. Aynı zamanda ruh halinizi de iyi yönde etkiliyor. Kendinizi iyi hissettiğinizde, hayatın diğer yönlerinde de daha başarılı oluyorsunuz, özellikle de aşk hayatınızda.

Sukel'e göre oksitosin, harika bir şey. Fakat kadınları bu konuda uyarıyor. Bunun kesinlikle doğal yollarla oluşması gerektiğinin altını çiziyor. “Vücudunuzun oksitosin üretmesi için seks ve orgazma önem verin, masaj yaptırın, arkadaşınıza sarılın, köpeğinizi sevin” diyor.

Kalp kırıklığının ilacını biliyor musunuz?
“Kırık bir kalbi onarmanın en iyi yolu, tekrar aşık olmaktır” derler, Sukel bunun doğru bir tespit olabileceğini söylüyor. Aşık olduğumuzda, vücudumuzda bazı kimyasal reaksiyonlar gerçekleşiyor. Bunu da ilaçla atlatamanın oldukça zor olduğunu söylüyor Sukel.

Ayrıca Sukel'e göre, kimyasallar siz aşıkken daha iyi hissetmenizi sağlamasının yanında vücudunuzdaki diğer fonksiyonları bozabildiğini söylüyor.