Kadın avukat, meslektaşları arasındaki seks ve uyuşturucu alemlerini anlatan bir roman yazdı, işinden oldu.

Dünyanın en önemli hukuk firmalarından birinin Moskova şubesinde görevlendirilen avukatların şehvetli seks hikayelerini, içki ve uyuşturucu alemlerini anlatınca, büyük bir skandala yol açtı, ama internet üzerinden neredeyse bir milyon okuyucusu oldu.

Eski bir avukat olan Deidre Clark, şu anda eski işvereniyle 3.5 milyon sterlinlik (8 milyon Türk Lirasından fazla) yasal bir mücadelenin içinde bulunuyor.

45 yaşındaki New Yorklu Clark, altı haneli gelirlere sahip olan, Rusya'da görevlendirilen avukatlara arasındaki alkol, uyuşturucu, rastgele cinsel ilişki ve evlilik dışı ilişkileri anlattığı romanını internette yayınlamasının ardından Allen & Overy hukuk firmasındaki 300 bin dolar ücretle çalıştığı işinden kovuldu.

Haziran 2007'da merkezi Londra'da bulunan İngiliz firmada işe başlayan Clark, 2007 ve 2008 yıllarında firmanın Moskova ofisinde görevlendirilmişti. Bu sırada hukuken zorunlu olarak göç eden anlamına gelen 'Expat' adlı romanını yazdı.

Deidre Dare adıyla yazdığı romanda, kendini biraz uyuşturucu bağımlısı biraz alkolik olarak nitelyen, Anglo-Rus firmanın genç çalışanı Dasha'nın maceralarını anlattı.

Kitapta, Dasha ve iş arkadaşlarının sürekli olarak yeni seks partnerleri aradıkları, hayvanların ve cücelerin de kullanıldığı rezil şovları izlemeye gittikleri ve şehirdeki tüm barları dolaştıkları anlatılıyor.

Clark kitabını 'yaratıcı bir hayal ürünü' diye nitelese de, şirket romanı sitesinden kaldırmayı reddettiği için onu şirketin itibarını sarsmakla suçluyor. Bu arada Clark da boş durmuyor. Bu hafta eski işyeri aleyhine adil olmayan bir şekilde işe son verme ve cinsel ayrımcılık suçlamalarıyla milyonlarca dolarlık bir iş davası açtı.

Clark, "Bu gerçekten zararsız bir romandı. Onu kendilerini anlattığını düşünüyorlar, sanırım kitapta kendilerini buldular" diyor. Moskova'daki iş çevresinde Vahşi Batı gibi bir kültürle karşılaştığını anlatan Clark, genç insanların içerek kendilerini kaybettiği ve önlerine gelenle yattığını anlatıyor:

"20'li ve 30'lu yaşlarının başında, her şeyin yabancı, tehlikeli ve zor olduğu yabancı bir ülkede olduğunu düşünün. Ne olacağını sanıyorsunuz ki? Herkes içecek, uyuşturucu kullanacak, seks yapacak, orada olan biten de bundan ibaret. Böyle bir kitap yazıldığı için biri işten atılmamalı. Amerika'da bunu yapamazlar."

Şirket sözcüsü ise, Clark'ın davranışının disiplin kurallarına göre kabul edilemez olduğunu savundu. İş mahkemesi hakimi şubatta, Clark'ın davasını mahkemeye taşıyıp taşıyamayacağına karar verecek. (Gazeteport)