İşadamı Ali Haydar Akın'ın hesabındaki 11 milyon lirayı kendi hesaplarına aktaran, sekreteri, sekreterinin kocası ve Akın'ın şoförü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akın, "Yıllardır yanımda çalışan kişilerin böyle bir şey yapması çok ağırıma gitti" dedi.

Akın Tekstil'in kurucusu ve sahibi Ali Haydar Akın, çalışanları tarafından 11 milyon lira dolandırıldı. Akın bir süre önce farklı banka hesaplarındaki parasını kendisine ait kişisel bir banka hesabına aktarmak istedi. İşlemler için bankalara başvuran Akın, bir hesabındaki 11 milyon liranın birkaç havale talimatıyla tanımadığı hesaplara aktarıldığını gördü. Bunun üzerine işadamı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu. Yapılan şikayet üzerine harekete geçen polis, Akın'a ait hesapları incelemeye aldı.

SATIN ALMIŞLAR
Mali polis yaptığı 1 haftalık çalışmanın sonucu Akın'ın hesabındaki 11 milyon liranın 6 havale ile gönderildiğini belirledi. Havale adreslerini araştıran polis, paranın işadamı Akın'ın hesabından sekreteri ve şoförüne ait hesaplara gönderildiğini saptadı. Bunun üzerine harekete geçen polis, Akın'ın sekreteri Emel C. ile ona yardımcı olduğu belirlenen kocası Metin C. ve Akın'ın şoförü Tahsin K.'yi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi ifadelerinde suçlamaları reddetti. EFT talimatları ile imzaların sahte olduğu, kriminal raporlarla, tespit edildi. Yürütülen soruşturmada işadamı Akın'ın sekreteri Emel C. ve kocasının İstanbul Bahçelievler'de 3 katlı bir apartman satın aldığı saptandı. Akın'ın şoförü Tahsin K.'nin de İstanbul'un birkaç semtinde kendi adına 3 daire aldığı belirlendi. Aynı zamanda Edip Gayrimenkul'ün ve Ali Haydar Akın Vakfı'nın kurucusu olan işadamı savcılıktaki ifadesinde "Hesabımdan bilgim dışında şoförümün ve sekreterimin para aktarması çok ağırıma gitti" dedi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen 3 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

sabah