Amerikan İletişim Profesyonelleri Kuruluşu (League of American Communiciations Professionals-LACP) tarafından düzenlenen ve dünyanın en seçkin faaliyet raporu yarışmalarından biri olarak kabul edilen LACP Vision Awards Yarışması’nda, Şekerbank’ın 2011 yılı Faaliyet Raporu, biri altın diğeri gümüş olmak üzere iki ödülün birden sahibi olurken, Türkiye’den yapılan başvurular içerisinde de ilk 25’te yerini aldı.

Finansal verilerin sunumu, kreatif tasarım, üst düzey yönetici mesajları, rapor anlatımı ve mesajın netliği konularında yarışma jürisi tarafından 10 üzerinden 10 tam puan alan Şekerbank 2011 Faaliyet Raporu, dünya geneli Bankalar Kategorisi’nde altın ödüle değer görülüp kendi kategorisinde önemli bir başarıya imza atarken, bir diğer kategori olan EMEAR/Avrupa-Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin “En Çok Gelişme Gösteren Rapor” kategorisinde ise gümüş ödülün sahibi oldu. LACP 2011 Vision Awards Yarışması’nda, 24 ülkeden 5 bin 500’den fazla rapor yarıştı.

Konsept sayfalarında müşterileri tarafından Şekerbank’a hitaben yazılan hakiki teşekkür mektuplarının kullanıldığı Şekerbank 2011 yılı Faaliyet Raporu’nun, çok kapsamlı ve detaylı hazırlandığını belirten LACP Yönetim Direktörü Christine Kennedy, konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: “Raporda bu denli detay belirtilmesi, jüri tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Yoğun katılımlı yarışma içerisinde, Şekerbank Faaliyet Raporu çok özenli bir çalışma olduğunu ispatlamıştır. ‘Üst düzey yönetici mesajları’ bölümü olağanüstü içerikte olup, raporun anlatım dili de etkileyici olarak değerlendirilmiştir. Güçlü finansal veriler ile desteklenmesi rapora ayrıcalıklı bir değer katmıştır. Şekerbank, gurur duyulacak bir çalışma ortaya çıkartmıştır.”