Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Ateş, ''Sıcak havalarda kalp rahatsızlığı olan şeker ve tansiyon hastaları dışarıya çıkmamalı'' dedi.

Ateş, yazın gelmesi ve hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kalp, şeker ve tansiyon hastalarının daha dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi. Sıcak havaların tansiyon düşmelerine, damar kasılmalarına kalbe giden kan akımı dengenin bozulmasına neden olduğunu vurgulayan Ateş, yeterli seviyede sıvı tüketilmemesi halinde kanda pıhtılaşmalar oluştuğunu ve bu durumunda kalp hastalarında kalp krizine yol açabileceğini dile getirdi.

Ateş, ''Sıcak havalarda kalp rahatsızlığı olan şeker ve tansiyon hastaları dışarıya çıkmamalı. Kalp krizinde erken müdahale çok önemli. Kalp krizi göğüste sıkışma, yanma, hazımsızlık, nefes darlığı, terleme, yorgunluk gibi belirtilerle başlar. Ağrılar sol koldan başlayıp serçe parmağa kadar inen, boyuna doğru yayılan bir ağrıdır. Vücutta soğuk terler oluşmaya başlar'' dedi.

Kalp hastalığı olan kişilerin düzenli kontrollerini yaptırması gerektiğini vurgulayan Ateş, doktora danışmadan kullandıkları ilaçları bırakmamaları ve yeterli miktarda sıvı almaları gerektiğini kaydetti.

(AA)