Muhteşem Yüzyıl'ın son bölümünde Şehzade Bayezid ve oğulları, Bayezid'in kardeşi Şehzade Selim'in adamları tarafından boğularak öldürüldü. İdam edileceğine son ana kadar inanmayan Bayezid, ağabeyi Şehzade Mustafa'nın yaşadığı sonu yaşamaktan kurtulamadı.

Star TV'nin izlenme rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisinin 138. bölümünde Şehzade Beyazıt'ın, oğullarıyla birlikte boğdurularak öldürülmesi canlandırıldı.

BEYAZIT'IN TALİHSİZ SONU

Kanuni Sultan Süleyman, kendisine isyan eden oğlu Şehzade Beyazıt için ölüm fetvası çıkarttırmıştı. Sultan Süleyman, Şehzade Selim'e destek birliği de göndermiş, bu sırada Konya'ya doğru ordusuyla yürüyüşe geçen Beyazıt, ordusuna moral nutku çekerek kardeşi Selim'in karşısına çıkmıştı.

Şehzade Selim ile Şehzade Bayezit'in orduları Konya Ovası'nda karşı karşıya gelmiş; Bezayıt, kardeşi Selim'e yenilince İran Şahı'na sığınmıştı.

Daha sonra Şehzade Selim tarafından yakalanan Beyazıt ve oğulları, boğdurularak öldürüldü. Osmanlı tarihinde yaşanan olayın canlandırıldığı sahne, izleyenleri duygulandırdı.