Çıkmaz Sokak, Bozuk Düzen, Mecbur Adam, Tarla Kuşuydu Juliet, Gizli Oturum, Bekleme Salonu, Hizmetçiler, Kafes, Deri Ceket, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye, Lüküs Hayat, Kabare, Onlar Ermiş Muradına, İnek, Coriolanus, Balıkesir Muhasebecisi, Maskeliler ve Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı oyunlar Ekim ayında seyirciyle buluşacak.


Ekim ayında seyircisiyle buluşacak olan oyunlara kısaca şöyle:


Çıkmaz Sokak, Yunanistan'daki “Albaylar Cuntası” döneminde görülen toplumsal çatışmayı ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan darbe süreçlerini ele alıyor. Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Mazlum Kiper'in sahneye koyduğu “Çıkmaz Sokak”ta, şiddete karşı şiddet üretmenin değil, yalnızca demokrasinin “çözüm” olabileceği vurgulanıyor.

Bozuk Düzen'de, yaşadıkları kasabadaki depremden zarar görerek İstanbul'a yerleşmek zorunda kalan orta halli bir ailenin, büyük şehrin karmaşası içinde yaşama tutunabilme çabaları anlatılıyor. Türk tiyatrosu ve sinemasının önemli isimlerinden Güner Sümer'in bu oyunu, Burteçin Zoga tarafından sahneleniyor.


Mecbur Adam adlı oyunda, Dede Korkut'un zengin mirası arasında yer alan Deli Dumrul hikâyesi Ragıp Yavuz tarafından farklı bir bakışla işleniyor. Deli Dumrul kuru bir çayın üstüne köprü yaptırmıştır. Geçenden 30, geçmeyenden döve döve 40 akçe alır, derken konaklayan bir yiğit ölür. Buna içerleyen Deli Dumrul Azrail'e meydan okur… Ölümü önemsiz kılacak bir güç var mıdır? Belki de aşk... Bu kadim söylenceyi, Şehir Tiyatrosu'nun usta ismi Erol Keskin yönetiyor.


Tarla Kuşuydu Juliet'te, Shakespeare'in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon'un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığrından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. Engin Alkan'ın rejisiyle sürprizli bir oyun seyircimizi bekliyor.


Gizli Oturum, insanın özgür iradesiyle seçtiği varoluşun başkası karşısında değiştirilemeyeceğini işliyor. Garcin, Etselle ve Ines ölümün döngüsü içinde, hayatlarında olan biten her şeyi önce eksik bir biçimde, sonrasında ise içtenlikle birbirleriyle paylaşırken; aslında geçmişteki hatalarını ve gerçek kişiliklerini ortaya koyuyorlar. Çağdaş tiyatro klasikleri arasına girmiş olan Sartre'ın bu oyununu Ergün Işıldar yönetiyor./yeni şafak