Kemer Mezarlığı’ndaki şehitlikte yatan Mehmet Sepetçi’nin de bayramın ilk gününde ziyaretçileri vardı. 24.01.2001 tarihinde dönemin Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’a düzenlenen hain saldırıda şehit olan Mehmet Sepetçi’nin ablası Havva Taşkın, eşiyle birlikte şehit kardeşinin mezarını ziyaret etti.
Kardeşi Mehmet Sepetçi’nin Gaffar Okkan’ın yakın koruması olduğunu ve terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırıda şehit düştüğünü hatırlatan gözü yaşlı abla Havva Taşkın kardeşinin şehit olmasından dolayı aile olarak gurur duyduklarını kaydetti. Taşkın şöyle konuştu: “Kardeşim Mehmet şehit olduktan sonra babamız bu acıya dayanamadı. O günden sonra o da çöküşe geçti. Kardeşimin ölümünden 5 yıl sonra babamızı da kaybettik. Babam da Kemer Mezarlığı’nda, şehit kardeşimin yakınında yatıyor. Kardeşim, şehit olduğundan beri bizim için bayramların pek bir anlamı kalmadı. Ben İstanbul Heybeliada’da yaşıyorum. Ancak, her bayram kardeşimi ziyarete Aydın’a geliyoruz. Gelmezsek olmuyor”
Son dönemde yaşanan terör olaylarına da dikkat çeken Taşkın, terör konusunda gerekenin yapılmasını istediklerini, terörün bitmesini istediklerini sözlerine ekledi.