Dağlıca"da PKK'lıların 12 askerimizi şehit etmesi, 8 askerimizi kaçırmasıyla ilgili olarak Tabur Komutanı yarbay görevden alındı. Askerlerimizin bulunması için sınır ötesinde bordo bereliler arama yapıyor.


Irak topraklarından Türkiye'ye sızan yaklaşık 200 kişilik PKK grubu tarafından basılmak istenen Dağlıca Taburunda 12 askerimizin şehit edilmesi, 8 askerimizin ise kaçırılmasından sonra yürütülen soruşturma çerçevesinde, tabur komutanı yarbay görevden alındı.

PKK'nın 7-10 kişilik grupla eylemlere kalkışmasına rağmen, örgütün taktik değiştirdiği, kalabalık gruplarla eyleme girişeceği yolunda askeri birliklerin de önceden uyarıldığı öğrenildi.

Gelen grubun 12 askerimizi şehit etmesi, 8'ini kaçırmasından sonra, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Dağlıca Tabur komutanı buradaki görevinden alındı.

KAÇIRILAN ASKERLERİN DURUMU

Dağlıca'da kaçırılan 8 askerimizin Türkiye sınırına yakın bölgelerde bulunduğunun tahmin edildiğini belirten yetkililer, bunların bulunması ve kurtarılması için yoğun çalışmalar sürdürüldüğünü belirttiler.

Daha önce Hakkari'nin Köprülü Taburunda bir askerin teröristlere askerlerimizin bulunduğu mevziler hakkında bilgi verdiğinin ortaya çıkarıldığını kaydeden yetkililer, kaçırıldığı belirtilen askerlerle ilgili de araştırma yapıldığını söyledi.

Askerlerin serbest bırakıldığı ve Diyarbakır'a getirildiği yolundaki haberler ise dün de yetkililer tarafından doğrulanmadı.

YAKINI DAĞDA

Askerlerden birisinin yakın akrabasının daha önce PKK ile bağlantıları nedeniyle cezaevinde yattığı, tahliyesinden sonra da örgütün dağ kadrosuna katıldığı yolunda bilgiye ulaşıldı. Yetkililer, herhangi bir yakını terör örgütüyle bağlantılı olan askerimize, aynı gözle asla bakılmadığını, askerler arasında memleketlerine göre bir ayrımın da asla söz konusu olmadığını söyledi.