Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında bugün öğlen saatlerinde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen 4 ayrı mayının ard arda patlaması sonucu 4 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı.

2 AY SONRA BABA OLACAKTI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında mayın patlaması sebebiyle şehit olan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Komando Astsubay Hüseyin Çetin'in Bolu'daki evine ateş düştü. Çetin'in 2 ay sonra baba olacağı öğrenildi.

Hüseyin Çetin'in, Bolu'nun Kürkçüler köyündeki sağlık ocağında hemşire olarak görev yapan 7 aylık eşi Hayrunnisa Çetin'e acı haberi vermek için Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli albay, bir doğum uzmanı ve bir başhekim şehidin evine gitti. Ancak Hayrunnisa Çetin'in memleketi Çanakkale'de olduğu belirtildi. Bunun üzerine acı haber şehidin baldızı Lelya Akbalık'a verildi. Gözyaşlarına boğulan Leyla Akbalık, "Böyle olacağını biliyordum. Yeter artık. 2 ay sonra çocuğu gelecekti" dedi.

Köydeki vatandaşlar da teröre lanet okudu. Yaşlı bir şahsın, "Yazıklar olsun, avcıları toplayalım, avcılarla birlikte gidip çözelim bu işi artık" diyerek tepki göstermesi dikkat çekti.

ZAFER ÇETİN'İN BABA EVİNDE YAS VAR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında çıkan çatışmada şehit olan astsubay Zafer Çetin'in Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki baba evinde yas var.

Bağlar köyü Zorgeçit bölgesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Çetin'in (26) Şahinli köyünde bulunan baba evine acı haberi Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı ile askeri yetkililer iletti.

Haberi alan baba Recep, anne Necmiye ile şehidin eşi Hayrülnisa Çetin fenalık geçirdi. Aileye ilk müdahaleyi eve gelen sağlık ekibi yaptı.

Yaklaşık 6 yıllık astsubay olan Çetin'in baba ocağına en son 3 ay önce geldiği, 7 aylık hamile olması nedeniyle eşini de köydeki ailesinin yanına gönderdiği öğrenildi.