GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Üsteğmen Çetin Aylar'ın cenazesi, Tokat'ın Turhal ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Askeri uçakla getirildiği Tokat'ta Kazova Devlet Hastanesi Morgundan alınan şehidin cenazesi, önce ilçe merkezindeki baba evine getirildi. Bu sırada şehidin yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, toprağa verileceği Çaylı beldesine götürüldü.

Çaylı Beldesi'nde Cemevine getirilen şehidin cenazesi bir süre burada bekletildi. Bu arada şehidin annesi Yeter ve eşi Bilge ile babası İbrahim Aylar'ın ayakta durmakta zorlandıkları görüldü.
Şehidin tabutunun üzeri güllerle bezeyen yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Çetin Aylar'ın cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra Turhal Belediyesine ait cenaze aracı ve kortej eşliğinde Çaylı beldesindeki tören alanına getirildi.
Bu arada şehidin 4 yaşındaki oğlu Arda'nın anne ve babasının fotoğrafına sarılarak ve gazetecilere babasını göstermesi, törene katılanları duygulandırdı.Fenalık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

''NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR''

Burada düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra şehidin öz geçmişi okundu.
Törende konuşan 48. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında görevli Piyade Binbaşı Yücel Çetinkaya, Türkiye'nin yıllardan beri bölücü terör örgütüyle mücadele ettiğini belirterek, bu uğurda binlerce şehit verildiğini söyledi.

Türk milletinin başka milletlerde olmayan cesaret ve kahramanlıklarıyla Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarını kazanarak düşmanlarını bile imrendirdiğini vurgulayan Binbaşı Çetinkaya, şehidin acılı ailesine de seslenerek, ''Ne kadar övünseniz azdır. Çünkü siz şehit ailesisiniz'' dedi.
Çetinkaya, şehidin kanının yerde kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Cenazeye ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla katılan çok sayıda vatandaş da ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde sloganlarla teröre tepki gösterdi.Tören boyunca ayakta durmakta zorlanan şehidin babası İbrahim Aylar'ın koluna giren Tokat Valisi Şerif Yılmaz, acılı babaya destek oldu.

Daha sonra şehidin cenazesi Çaylı beldesindeki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının çelenk gönderdiği cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ak Parti Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Osman Demir, Zeyid Aslan ve Dilek Yüksel, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, bazı ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları, Tokat, Sivas ve Amasya'dan üst düzey askeri yetkililer, şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"BU VATANA CAN DA FEDA OLSUN BEDEN DE''

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say (23) için memleketi Hatay'ın Dörtyol ilçesinde tören düzenlendi.

Say'ın cenazesi Dörtyol Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra İnönü Caddesi'nde bulunan Numune Camisi'ne getirildi. Burada İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Ocaklı Mahallesi Türkoğlu Sokak'taki baba evine götürüldü.
Tören sırasında, vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehidin babası Hasan Say, oğlunu 4 ay önce gördüğünü ve önümüzdeki günlerde izne gelmeyi düşündüğünü söyledi.

Oğlunu geçen hafta sevdiği Büşra Sarıkaya ile söz kestiklerini ifade eden Say, şöyle devam etti:
''Oğlum yokken söz kestik. Kısa süre sonra da oğlum gelecekti. Ama izne şimdi daha güzel geldi. Ne Ayhanlar ne de Mehmetler biter, vatan sağ olsun. Bir kişi aldı, üç kişi daha yetişiyor. Bu vatana can da feda olsun beden de. Ama bu vatanda Allah'ın dediği olsun, üç beş çakalın ve çapulcunun dediği olmasın.''

Sözlüsü Büşra Sarıkaya, geçen hafta Ayhan burada yokken ailesinin kendisini istemesiyle ''söz kestiklerini'' belirtti.

Sözlüsünün kısa süre sonra izne gelmeyi düşündüğünü dile getiren Sarıkaya, ''Ayhan yokken söz oldu. Şehit olmadan bir gün önce görüştük, izin alacağını söylemişti'' diyerek ağladı.
Anne Ayşe Say, oğlunun tabutuna sarılarak, ''Sana düğün yapacaktık, evine böyle mi gelecektin?'' diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze, daha sonra Dörtyol Ocaklı İmam Hatip Mezarlığı'nda toprağa verildi.Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, MHP Hatay Milletvekilleri İzzettin Yılmaz, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, Erzin Kaymakamı İlhan Abay, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KOMANDO ONBAŞI HAKAN YUTKUN'UN CENAZESİ, BURSA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü saldırısı sonucu şehit olan Komando Onbaşı Hakan Yutkun'un cenazesi, memleketi Bursa'da toprağa verildi.

Gece geç saatlerde Bursa'ya getirilen şehidin naaşı, Bursa Asker Hastanesi'nden alınarak, cenaze arabasıyla Hamitler Mahallesi Hanım Sokak'taki bayraklarla donatılan evine getirildi.
Şehit oğlunun tabutuna sarılan anne Gülfiye Yutkun ve kız kardeşi Özlem, uzun süre gözyaşı döktü. Cenaze, komşularından helallik alınması ve dua okunmasının ardından, tekbirler eşliğinde Hamit Dede Camisi'ne götürüldü.

Naaşın camiye götürülüşüne, çok sayıda vatandaş, ellerindeki bayraklarla eşlik etti. Grup, zaman zaman terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Hamit Dede Camisi'ndeki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Cici, Ankara Emniyet Müdürlüğüne atanan Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında oğluna son kez veda etmek için tabutun başına gelen ve askeri yetkililerin yardımıyla ayakta durabilen anne Gülfiye Yutkun, ''Burada olsaydın da güzel gözlerinle baksaydın. Elveda yavrum, seni her zaman çok seveceğim'' diye ağlayarak, tabuta sarıldı. Bu sırada şehidin kardeşi ve babası da bayrağa sarılı tabutu öperek, gözyaşları içinde şehit Hakan Yutkun'a veda ettiler.
Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü'nden yeni mezun olan ve annesini en son 19 Temmuzda aradığı öğrenilen şehidin naaşı, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından, Hamitler Kent Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.


ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ YILMAZ'IN CENAZESİ, NEVŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Turgay Yılmaz'ın cenazesi memleketi Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Mahmatlar beldesinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Turgay Yılmaz için evinin önündeki belde camisinde düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Milletvekilleri Rıdvan Köybaşı, Ahmet Erdal Feralan ve Mahmut Dede, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırıkkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamayan Şehit Yılmaz'ın babası Abdulkadir Yılmaz ile annesi Gülsüm Yılmaz ve kardeşi Tuncay Yılmaz'ı Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırıkkaya teselli etmeye çalıştı.

Cenaze töreninde şehit oğlunun tabutuna sarılınca fenalaşan anne Gülsüm Yılmaz'a acil servis sağlık ekipleri müdahale etti.

Cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında belde mezarlığına getirilen Şehit Yılmaz'ın naaşı, dualar, gözyaşları ve terör örgütü aleyhine atılan sloganlar arasında toprağa verildi.


''OĞLUMU DİMDİK YOLCU EDECEĞİM"

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Mesut Keklikçi'nin (23) cenazesi, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Keklikçi için Kozdere Köyü Mameyler Mezrası Camisi'nde tören düzenlendi.
Törene, şehidin annesi Şengül Keklikçi ile kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Vekili Mehmet Okur, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mahmut Durdu ve Halil Mazıcıoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Birol Şimşek, askeri ve idari yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehidin cenazesi, cenaze namazının ardından konvoy eşliğinde köy mezarlığına götürülerek, babası Ethem Keklikçi'nin mezarının yanına defnedildi. Şehidin mezarlığına kürekle toprak atan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk bayrağını, şehidin annesi Şengül Keklikçi'ye verdi.

Şengül Keklikçi, tören sırasında, ''oğlunu dimdik yolcu ederek'' teröristleri sevindirmeyeceğini söyledi.
Elindeki oğlunun fotoğrafını sık sık öpen ve gazetecilere gösteren anne Keklikçi, şunları kaydetti:
''Türkiye seninle gurur duyuyor oğlum. Teröristleri sevindirmem. Gider dağlarda yatarım, onların hepsini vururum. 2 oğlum daha var. Vatan sağ olsun oğlum, şehidim. Bayrağımızı kimse indiremez, teröristler boşa sevinmesin. Benim oğlumun silahını bana getirin. Komutanından istiyorum, oğlumun neyi varsa istiyorum. Oğlum, şehidim, kuzum. Bir Mesut gider, bin Mesut gelir. Arkandan yetişiyor oğlum. Sana vuran eller kırılsın. Seni dimdik yolcu edeceğim, teröristleri sevindirmeyeceğim.''

Sabah