SP Edirne Keşan İlçe Teşkilatı, yılbaşı gecesi CHP"li Keşan Belediyesi"nin, Şehitlik Parkı"nda alkollü eğlence düzenlemesinin şehitlere saygsızlık olduğunu bildirdi.

Saadet Partisi (SP) Edirne Keşan İlçe Teşkilatı, yılbaşı gecesi Cumhuriyet Halk Parti (CHP)"li Keşan Belediyesi"nin, Şehitlik Parkı"nda alkollü eğlence gerçekleştirilmesinin şehitlerin maneviyatına saygısızlık olduğu bildirildi. SP ilçe teşkilatı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Miladi Takvim"in başlangıcı olan yılbaşı, 31 Aralık akşamları, Hristiyan alemi tarafından kendi inançlarına binaen kutlanan bir adettir. Yılbaşı kutlamaları ile eğlenceleri, batı ve Hristiyan alemi için dini önem taşıyan hadisedir.” denildi.

İslam ülkesinde, Hristiyan dini inançlarının gereği yılbaşı etkinlikleri düzenlenince, nahoş bir durum ortaya çıktığına vurgu yapılan açıklama şöyle devam etti: “Yılbaşında, inancımızla alakası olmayan işler yapılıyor ve alkolde sınır tanımayan çılgınlıklar yaşanıyor. Çılgınca eğlenceler düzenleniyor. Hal böyle olunca olumsuzluklar da ortaya çıkıyor.” Keşan Belediyesi"nin de yılbaşı etkinlikleri düzenlediğine, üstelik bunları Şehitlik Abidesi"nin bulunduğu parkta gerçekleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi: “Yerel yönetim, Ramazan ve Kurban bayramlarına tamamen kayıtsız kalırken, batının yılbaşı etkinliğine son derece önem veriyor ve halkı da duyarlı hale getiriyor. Müslümanlar da ülkede seçilmiş olarak görev yapan yöneticinin kutsal günlerine özen göstermesini bekliyor.

"Tüm dünyada kutlanıyor" diye burada da yapılacak anlamı çıkmaz. Kutlamalar, Keşan"da bize göre yanlış yerde yapıldı. Şehitlerin manevi huzurunda Hristiyan Aleminin alkollü eğlencesi gerçekleştirilemez. Bu davranışı şık bulmuyoruz. Hoş olmayan bu uygulamanın bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz. Kutlamalar eğer yapılacaksa belediyenin önünde yapılsın.”Şehitlik Anıtı"nın önünde festival zamanlarında oyun oynandığına vurgu yapılan açıklamada, bundan vazgeçilmesi ve buranın çiçeklerle donatılması istendi. (aktifhaber)