Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sevil Esin derneklerinin Türkiye"de bir ilki gerçekleştirerek vatan uğruna şehit düşen asker. Polis, Orman Memuru ve Öğretmen şehidi yakınlarını tek çatı altında birleştirdiklerini belirtti.
Aydın il genelinde verdikleri şehit sayısının 167 olduğunu söyleyen Başkan Sevil Esin “Bu şehitlerimizin 3"ü öğretmen, 2"si ormancı, 26 şehidimiz de polis. Geri kalan şehitlerimiz askerlerimizden oluşuyor. Genelde meslek guruplarına göre ayrı ayrı derneklerde örgütlenme olurken biz Aydın olarak önemli bir bütünlüğü başararak tek çatı altında toplandık. Yaptığımız çalışmalar şehit yakınlarımız ve gazilerimizin unutulmamasını sağlayarak bu vatan için canını veren insanların yakınlarının güçlü ve dimdik ayakta kalmasını sağlayarak, milli güçlerimizin daha da güçlenmesini sağlamak” dedi.
Çalışmalarında Aydınlılardan daha fazla destek istediklerinin altını çizen Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sevil Esin, “Mutlaka Aydın"lı herkesi derneğimize bekliyoruz. Her vatandaş yaşadığı kentteki şehit aileleri derneğini ziyaret etmeli. Verilmesi gereken desteğin şekli çok önemli değil, yeter ki manevi destekle vatandaşlarımız yanımızda olduklarını göstersinler” diye konuştu.