Tralleis"in tur programına alınması için yoğun çaba sarf eden ve Aydın"ı turizm kenti yapmaya çalışan Başkan Çerçioğlu, 1926 yılında dikilen Şehitler Abidesi"ni bakıma aldırdı.

Yağmur asitlerinden ve doğa koşullarından dolayı mermerleri sararan Şehitler Abidesi (Kurtuluş Savaşı Şehitleri Anıtı), Aydın esnaflarından taş-yontu ustası Aydın Korkmaz tarafından dış yüzeyi çok ince bir zımpara ile temizlendikten sonra yüzeyin korunması amacıyla konservasyon işlemi ile parlatıldı.

Anıtlar Kurulu"nun 2003 yılında aldığı kararla bakımdan geçirilen Şehitler Abidesi, 28-30 Haziran 1919 tarihinde Kuva-yı Milliye kuvvetlerince Aydın"ın işgal güçlerinden ilk kurtarılışında, Bey Camii minaresinin şerefesinden Yunanlılar tarafından açılan makineli tüfek ateşinde şehit düşen zeybeklerin anısına 1926 yılında dikilmiştir.

Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan abide, sekizgen planlı, dört yüzü altı basamağa sahip merdivenli, diğerleri düz tutulan bir platform üzerine üç kaideli ve silindirik gövdeli olarak inşa edilmiştir. Aydın"ın 7 Eylül 1922"de Yunanlılardan kurtuluşu, gövdenin altında yer alan kaidedeki kitabelerde betimlenmektedir./iha