Mardin'in Kızıltepe ilçesinde trafik kazasında şehit düşen polislerden Hasan Babacan'ın (29) Hatay'ın Erzin ilçesinde baba evinde yas var.
 
Şehit Babası Hüseyin Babacan, oğlunun 5 yıllık polis memuru olduğunu, bir yıl önce Sakarya'dan Mardin'e tayinin çıktığını, acı haberle yıkıldıklarını belirtti.
 
 
Oğlunun fotoğrafına bakarken göz yaşlarını tutamayan Babacan, şunları söyledi:
 
''Oğlumun meslektaşları eve gelerek acı haberi bize bildirdi. Evimize Türk bayrağı asıldı. Bir kızı olan oğlumun eşi Mesude hamile, annesi de hacca gitti. Bu acıyı nasıl kaldıracağız? Daha kazadan bir gün önce annesi Kifayet ve ben  kendisiyle telefonla konuştuk. Annesi ona hacca gideceğini kendisine dualar edeceğini söyledi. Allah kimseye böyle acı vermesin.''
 
Hacca giden eşinin oğlunun öldüğünden haberi olmadığını belirten Babacan, ''Eşimin de cenazede olmasını istiyorum. Gerekli girişimleri yaptık. İlk uçak ile döneceğini sanıyorum'' diye konuştu.
 
Bu arada, yarın Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yapılacak törenin ardından şehit polis memurunun Bahçelievler Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verileceği öğrenildi. (AA)