Alphan, şehit kanunu çıkarılmasıyla şehit kardeş ve çocuklarına ikinci iş hakkı verilmesini talep etti. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve eşi Serpil Akay, Dernek Başkanı Alphan ve eşi Sebahat Alphan’ı, Bornova ilçesindeki evlerinde ziyaret etti. Akay, şehit ailelerinin taleplerinin yerine getirilmesi konusunda hükümet nezdinde her türlü girişimi yapacaklarını, iki talebin yerine getirilmesi için gerekli bakanlarla görüşeceğini söyledi. Milletin şehit ailelerini baştacı yaptığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Akay, “Varlığımızı ve bütünlüğümüzü, şehit verdiğimiz çocuklara borçluyuz. Bunu da hiçbir zaman unutmuyoruz ve unutturmayacağız. Acınız acımızdır, her daim paylaşıyoruz.” dedi.
 
Alphan ailesiyle iki saate yakın sohbet eden ve hatıralarını paylaşan Ömer Cihat Akay, her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını ve bundan sonra da her türlü desteği vereceklerini ifade etti. AK Parti hükümetlerinin şehit ailelerine sağladığı pozitif ayrımcılığın toplumun her kesiminden takdir aldığına dikkat çekerek, “Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, daha fazla gözyaşı dökülmemesi, daha fazla anne ve babanın ağlamaması için terörü bitirmeye kararlı. Terörün bitmesini istemeyen karanlık odaklar, bu sefer başarılı olamayacak. Terör bu ülkenin üzerinden kanlı elini çekecek, çekmeye de mahkûm olacak. Artık insanlar gülsün istiyoruz. Bu ülkenin insanının, her gününü bayram havasında kutlamasını arzuluyoruz.” şeklinde konuştu. 
 
Akay ayrıca okuyan şehit çocuklarının hepsine okul kıyafeti, ayakkabı ve kırtasiye seti vereceklerini belirtti.
Eskiden Güneydoğu'dan gelen şehit tabutlarının ülkede kaos ortamı oluşturduğunu hatırlatan Yavuz Alphan ise şimdi terör örgütünün maşası olanların istediği dönemlerde saldırıların arttığını vurguladı. Birilerinin, terör örgütünü emellerine ulaşmak için kullandığının bilindiğini ifade eden Alphan, 16 senedir başkanı olduğu derneğe üye 300 şehit ailesinin 250'sinin Kürt olduğunu söyledi. Kendisi gibi şehit babası olan, ablasının eşi eniştesinin de Kürt olduğunun altını çizen Alphan, "Ben de Sivaslıyım. Mardinli, Şırnaklı, Ağrılı, Vanlı insanların, Kürt kökenli ailelerin çocukları da şehit oluyor. Bu insanların da çocukları, Türk bayrağına sarılı tabutlarda geliyor. Bu aileler, yürüdüğümüz zaman, 'Kahrolsun PKK' diyor. Bu ülkenin refahı için birlik olmamız gerekiyor. Terörün kanlı planlarına alet olmayalım.” dedi.