Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, şehit yakınları ve gazilerin hayatlarını kolaylaştırmak, bütçelerine katkıda bulunabilmek için indirimli internet uygulamasını başlattıklarını ifade etti.

Daha önce engellilerin yüzde 25 indirimli internet kullanmalarına imkan tanındığını hatırlatan Bakan Yıldırım, engelliler için uygulanan indirimli internetten Ağustos ayı itibariyle yaklaşık 20 bin engellinin faydalandığını bildirdi. Yıldırım, şimdi de şehit yakınları ve gazilerin de uygulama kapsamına dahil edildiğini kaydetti.

Toplumun her kesiminin, ülke savunmasında canlarını hiçe sayan şehit ve gazilere çok şey borçlu olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Onlar için ne yaparsak azdır. Şehit yakınları ve gazilerin bütçelerine az da olsa katkı sağlamak amacıyla indirimli internet uygulamasını başlattık” diye konuştu.

5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununa göre, tarifeler belirlenirken engellilere ve sosyal açıdan desteğe ihtiyacı olan kesimlere özel, kapsamı açık ve sınırları belirlenmiş kolaylıklar sağlanabildiğini belirten Yıldırım, bu kanun kapsamında şehit yakınları ve gazilerin sosyal açıdan desteğe ihtiyacı olan kesim içinde yer aldığını, bu nedenle indirimli internet kullanma imkanından faydalanabileceklerini söyledi.

Uygulama 1 Ekim'de başladı

Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) yeni kararı çerçevesinde şehit yakınlarının, gazilerin ve gazilerin anne, baba, eş ve çocuklarının da yüzde 25 indirimli internet kullanmasına imkan sağlayan uygulamanın 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren başladığını belirten Bakan Yıldırım, indirimli DSL hizmetinden faydalanmak isteyen şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının hemen başvurularını yapmalarını istedi.

Yıldırım, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının gerekli belgelerle abonesi oldukları ya da olacakları İnternet Servis Sağlayıcısına başvurmaları halinde hemen indirimli interneti kullanmaya başlayacaklarını söyledi.