CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da emekli gazi astsubay Koray Gürbüz tarafından organize edilen, şehit aileleri ile gazilerin katıldığı akşam yemeğine katıldı.

Şehit yakınları yemekte "Genel af" ve "Bedelli askerlik" konusundaki açıklamaları nedeniyle CHP liderine sert tepki gösterdi. Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı ve şehit babası Hamit Köse'nin, 'Bu genel affı çıkarırsanız, bu kadar uzvunu kaybeden kişilerin günahı kime ait olacak. Bedellide kararlı mısınız? Bizler, 'zenginimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir' anlayışına karşıyız. Siz bu şehitler ve gaziler sayesinde genel başkansınız, ziyaret edip af sözü verdiğiniz kişiler sayesinde değil' sözleri üzerine Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

'MUTABAKAT OLURSA' DEDİM

"Öncelikle bir ziyaret söz konusu değil. Önce burada bir anlaşalım. İkincisi ise benim söylediğim, bir toplumsal mutabakat olursa yani buna toplumun her kesimi 'evet' derse, biz 'evet' deriz... Gelelim bir başka noktaya, bedelli bedelsiz konusuna. Biz geliri düşük olan veya geliri olmayanların askerliklerinden bir bedel alınmasını asla söz konusu etmedik. Biriken bir grup var. Adam evlenemiyor, işyeri açamıyor. Biz dedik ki durumu iyi olanlar para versin. Durumu iyi olmayanlar para vermesinler, ücretsiz gitsinler bir an önce askerliklerini yapsınlar ve bitirsinler."

Kılıçdaroğlu, Köse'nin 'eşitlik sağlanmalı' yönündeki açıklaması üzerine de 'Biz o eşitliği sağlayacağız. Ücretlerden yurt yapacağız" dedi.

yenişafak