Şehit askerlerin ikisi Nevşehir'den
Şırnak'ın Cizre ilçesinde İpek Yolu Caddesi üzerinde askeri araca çapraz ateş açılması sonucu 3 güvenlik görevlisi şehit oldu 14 asker de yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 3 asker ile yaralanan 14 askerin kimlikleri belli oldu.

Nusaybin Caddesi İpek yolu Camii karşısında gerçekleşen saldırısı sonra Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yararlılardan Emrah Karataş, Zeki Yolcu, Turan Damgacı şehit oldu.

Saldırıda Bilal Levet, Musa Çapur, Ahmet Akyürek, Ferhat Fırat, Murat Ataşoğlu, Serkan Temo, Ali Eroğlu, Recep Tan, Sedat Yıldız, Burhan Yıldız, Avni Gök, Salih Sözüm, Ferhat Tekin ve Fatih Ramadan yaralanırken, durumu ağır olan Bilal Levet, Musa Çapur, Ahmet Akyürek ve Ferhat Fırat helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan polis ekipleri, olaydan sonra Cudi Mahallesi'nde geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyona özel harekat timleri de katıldı.

Şehit askerler için perşembe günü Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenleneceği, ardından şehit askerlerin cenazelerinin memleketlerine gönderileceği öğrenildi.