İzmit Ömerağa Mahallesi'ndeki iş yerinde 26 yıldır şeker ve çikolata satışı yapan Atacan Yaldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedesinin Çanakkale'de şehit düştüğünü belirterek, terör olaylarında şehit düşen Mehmetçiklere, Türk vatandaşı olarak kayıtsız kalamayacağını dile getirdi.

Şehit ve gazi yakını olduğunu belgeleyen herkese 4 paket çikolata, şeker, draje ve kahveyi ücretsiz verdiklerini anlatan Yaldız, şu ana kadar 150'yi aşkın kişiye bu hediyeleri dağıttıklarını ifade etti.

Yaldız, kampanyanın bu akşama kadar süreceğini dile getirerek, ''Bize gelen şehit yakınları ve gazilerden 'Biz çikolata istemiyoruz. Sadece bizi hatırladığınız için size teşekkür etmek için geldik' diyenler de var. Bunlar bizi çok mutlu ediyor. Ben geceleri çok rahat uyuyorum. Bu hayırlı işi bize nasip ettiği için Allah'a şükrediyorum. Dilerim bu örnek olur'' dedi.

Şehit ve gazileri ön plana çıkartmak, onları hatırlayıp, bir nebze de olsa destek vermek için böyle bir kampanya başlattığını belirten Yaldız, ''Kampanya için hiçbir yerden destek almadık. Tamamen kendimiz karşılıyoruz. Kıbrıs ve Kore gazileri ile terör olaylarında şehit olan asker ve polis yakınları geliyor'' diye konuştu.

İş yerlerine gelen yaşlı bir kadının, babasının Çanakkale'de şehit olduğunu söylediğini ve elinde şehit kızı olduğuna dair kartının bulunduğunu anlatan Yaldız, bu durumdan çok mutlu olduğunu ve bu kişiye hediyesini verdiğini dile getirdi.

Yaldız, iş yerinin camına, ''Şehit ve gazi yakını olduğunu belgeleyen herkese ücretsiz çikolata verilecek'' yazısı astığını ifade ederek, kampanya nedeniyle çevreden çok olumlu tepkiler aldığını kaydetti.