Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Bakanlığımıza istihdam edilmek üzere müracaat eden ve başvurusu kabul edilmiş 5-6 bin şehit ve gazi yakını var. Tahminen bu rakamın yarıdan fazlasını 22 Temmuz'da yerlerine yerleştirmiş olacağız ve önümüzdeki 2 ay içerisinde tüm istihdam hareketini de tamamlamış olacağız" dedi.

Sakarya Valiliğince Serdivan ilçesindeki bir tesiste, şehit ve gazi aileleri onuruna verilen iftara katılan İslam, şehit ve gazi aileleriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin içinde bulunduğu rahat ortamı, şehit ve gazilere borçlu olduklarını söyledi. İslam, gazi ve şehit ailelerine devlet olarak, her türlü desteği vermeye çalıştıklarını ifade ederek, Türkiye'nin mevcut iktidarla birlikte ilk defa sosyal devlet olduğunu, buna yakışır bütün gelişmeler ve hamleleri de bir bir yerine getirdiklerini kaydetti.

Sosyal devlet bilinciyle yaptıkları değişikliklerin bir kısmı şehit ve gazilerin yakınlarını kapsadığını dile getiren İslam, şehit ve gazilere şükran borçlu olduklarını ve bu minnetin, bu kahramanların arkada bıraktığı ailelerini unutmama yükümlülüğü getirdiğini belirtti.

"ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK"

Şehit ve gazi ailelerinin yaşadığı problemleri bu alanda kurulan sivil toplum örgütleri ve derneklerle paylaşarak, bire bir şikayetleri dinleyerek, yeni kanunlar ve düzenlemeler yaptıklarını kaydeden İslam, şöyle konuştu:

"Sakarya'dan herkesin beklediği bir müjde vermek istiyorum. Kamuoyuna ilk defa açıklıyoruz. Hatırlarsınız istihdam kanunu çıkarmıştık. Şehit yakınlarımıza 2, gazilerimize 1 istihdam hakkı tanınmıştı. Bununla ilgili istihdamın organize edilmesi bakanlığımıza verilmişti. Biz çalışmalarımızı tamamladık. İlk kuralarımızı 22 Temmuz'da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir iftarda çekmiş olacağız. Bakanlığımıza istihdam edilmek üzere müracaat eden ve başvurusu kabul edilmiş 5-6 bin şehit ve gazi yakını var. Tahminen bu rakamın yarıdan fazlasını 22 Temmuz'da yerlerine yerleştirmiş olacağız ve önümüzdeki 2 ay içerisinde tüm istihdam hareketini de tamamlamış olacağız."