Hatay'ın İskenderun ilçesinde, terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada şehit olan polis memurları İbrahim Darıcı ile Halil Aksak için İskenderun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği binası önünde tören düzenlendi.


İçişleri Bakanı Atalay, törende, Polis Teşkilatının ve güvenlik güçlerinin ülkenin huzuru ve güveni için her zaman görevi başında olduğunu söyledi.


Bazen konuşma yapmanın zor ve sözün tükendiği zamanlar olduğunu belirten Atalay, “İşte burada bugün bunu yaşıyoruz. Bugün teröristler tarafından şehit edilen 2 polisimizi uğurlayacağız” diye konuştu.


Hainlerin toplumun huzur ve güvenliği için görevi başında olan 2 polisi kahpece katlettiğini ifade eden Atalay, “Biraz önce şehit babasıyla konuştum. Kendisi bana '6 oğlum var, onlar da devlete feda olsun' dedi. İşte Türk toplumunun yapısı bu. Her verilen şehit, birliğimizi beraberliğimizi pekiştiriyor”dedi.


Atalay, devlet olarak şehit ailelerinin ve çocuklarının yanlarında olacaklarını, hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ KÖKSAL

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da, bu toprakların kolay kazanılmadığını belirterek, “Dün şehit verdik bugün de vereceğiz, ama hainler gerekli cezayı mutlaka görecek” dedi.


Köksal, emniyet teşkilatı ve güvenlik güçlerinin vatanı, milleti ve bayrağı için gerektiğinde canlarını vermeye hazır olduklarını bildirdi.
Hatay Valisi Nusret Miroğlu ise şehit polis memurlarının hiçbir zaman unutulmayacaklarını ifade ederek, “Polislerimizi şehit edenler mutlaka cezasını çekecek” diye konuştu.


Törende şehit polis memuru Halil Aksak'ın eşi Eşe, gözyaşları arasında oğlu Ömer'i de polis yapacağını söylerken, İbrahim Darıcı'nın eşi Zeynep ise “Oğullarının şehit olduğunu kutsal topraklarda olan anne ve babasına nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum” dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesaj gönderdiği törene, Adana Valisi İlhan Atış, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Ak Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Hatay Emniyet Müdürü Osman Çapalı, Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale, şehitlerin meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.


Tören sırasında vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar atarken, kentteki bazı evlere Türk bayraklarının asıldığı görüldü.
Törenin ardından, şehit polis memurlarından İbrahim Darıcı'nın cenazesi Gaziantep'in Araban ilçesine, Halil Aksak'ın cenazesi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Göllühüyük köyüne gönderildi. Şehitlerin cenazeleri burada toprağa verilecek.