Aydın, Manisa ve İzmir başta olmak üzere ülkenin pek çok yerinde kimsesizlerin kimsesi olan Hayırsever Keleşoğlu Ailesi, bir ailenin daha acısını dindirdi. 2009 yılında Diyarbakır’da görevi sırasında hain bir saldırı sonucu şehit olan polis memuru Tugay Ak’ın geride bıraktığı Ailesi’ne Bekir-Sacide Keleşoğlu Eğitim ve Yardım Vakfı sahip çıktı.


TALİHSİZLİK ACILI AİLENİN PEŞİNİ BIRAKMADI
2009 yılına kadar mutlu bir yaşantıları olan Ak Ailesi, 2009 yılı Temmuz Ayı’nda Diyarbakır’da Tugay Ak’ın hain bir saldırı nedeniyle şehit olması sonucu adeta kabusa döndü. Tugay Ak’ın toprağa verilmesinden sonra Mersin’e dönen Şehidin Aile fertlerinden 5 yaşındaki oğlu Fatih Ak, geçirdiği trafik kazası sonucu, böbreğinin birini ve dalağını kaybetti. Uzun süren tedavi sürecinin ardından pankreas rahatsızlığına yakalanan Fatih’in tedavisi için elinde avucunda ne varsa harcayan Anne Songül Ak, çaresiz bir duruma düştü.


“KELEŞOĞLU VAKFI AİLEYE SAHİP ÇIKTI”
Ailenin durumunu öğrenen Bekir-Sacide Keleşoğlu Vakfı’nın yöneticileri Hayırsever Hakkı Keleşoğlu ve eşi Hale Keleşoğlu aileye sahip çıkarak Minik Fatih’in, annesinin ve kardeşlerinin daha rahat yaşayabilmesi için aileye ekonomik destek verdi. Bugün bu topraklar üzerinde dalgalanan Al Bayrağın altında bağımsız ve özgür olarak yaşayan herkesin, bunu şehit ve gazilerimize borçlu olduğunu ifade eden Hayırsever İşadamı Hakkı Keleşoğlu, “Şehitlik mertebesi ne kadar ulvi ve kutsal ise, onların geride bıraktıkları emanetleri de bizler için o kadar kutsaldır. Bekir-Sacide Keleşoğlu Eğitim ve Yardım Vakfı’nın temel amaçlarından biri de Şehitlerimizin emanetlerini sahip çıkmaktır. Şehidimiz Tugay Ak’ın ailesinin durumunu öğrenince yüreğim sızladı. Ailenin daha mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi için elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız” dedi.