Osmaniye'de teröristler tarafından şehit edilen polis memurlarından Vahap Alagöz, memleketi Malatya’nın Doğanşehir ilçesindeki Söğüt beldesinde, hayattayken gölgesinde oturmayı çok sevdiği söğüt ağacının altına konulduktan sonra defnedildi. 

Şehit polis Vahap Alagöz’ün cenazesi Osmaniye’de düzenlenen resmi cenaze töreninin ardından karayolu ile memleketi Doğanşehir ilçesine bağlı Söğüt beldesine getirildi. Bazı vatandaşlar ilçe girişinde karşıladıkları cenazeye beldeye kadar konvoy oluşturarak eşlik etti. Alagöz için Sögüt beldesi Merkez Camii'nde kılınan ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi şehidin babası Ömer Alagöz, annesi Cennet Alagöz ile eşi Nursel Alagöz ve çocukları son kez sarılarak şehidin tabutunu öptü. 

Malatya Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı tarafından kıldırılan cenaze namazına Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Milletvekilleri Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve Veli Ağbaba, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile kamu kurum yöneticileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Cenaze namazı sonrası bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, merhum polis memuru Alagöz’ün beldede bulunduğu zamanlarda gölgesinde oturmayı çok sevdiği söğüt ağacının altına götürülerek bir süre burada bekletildi. Ardından meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşınan Alagöz’ün cenazesi belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 

AİLESİNİN GURUR KAYNAĞIYDI

3 çocuk babası olduğu öğrenilen şehit polis memuru Vahap Alagöz'ün baba evinde, kendisinin başarılarının anlatıldığı gazete kupürlerinin bulunduğu dikkati çekti. Alagöz'ün yakınları, şehit polisin mesleğindeki başarılarıyla ailesinin gururu olduğunu söyledi.

Osmaniye'de Fakıuşağı Mahallesi'ndeki öğrenci yurdu önüne giden Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Mehmet Ali Ünal (49) ve Vahap Alagöz (35), dönüşte bir otomobille ilgili uygulama yaptıkları sırada, bir grup teröristin saldırısına uğramış ve iki polis memuru da olay yerinde şehit olmuştu.