İlk tören şehitlerin son olarak havalandıkları 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yapıldı.

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de katıldı.

Tören şehitler için saygı duruşuyla başladı.

OĞLUNU TABUTUNU ÖPEREK UĞURLADI

Şehit yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası oğlunu ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'u son yolculuklarına tabutlarını öperek uğurladı.

Ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutların tören alanına girişinin ve saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Özgeçmişlerin okunmasının ardından Malatya 7. Jet Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mustafa Avcı bir konuşma yaptı. Tuğgeneral Avcı, konuşmasında, "Vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna hayatlarınız kahramanca feda ettiniz. Görev uçuşu için son kez havalandığınız göklerden milletimizin gönlündeki en müstesna mevkiye uzandınız. Hepimiz biliyoruz ki hür semalar altında, şanlı bayrağımızın gölgesinde bağımsız olarak yaşamamızın en büyük teminatı sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

Şehitler, okunan duanın ardından silah arkadaşlarının selamlarıyla uğurlandılar.

Şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın cenaze namazı kılındıktan sonra Malatya'daki Şehitlik Camii'nde kılınacak namazın ardından Malatya Şehitliği'nde defnedilecek. Şehit Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un naaşı ise İstanbul'da Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı 22 Haziran 2012'de törenin yapıldığı Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanmıştı. Genelkurmay Başkanlığı uçağın ve pilotların bulunması için aralıksız yapılan araştırmalar sonrasında dün şehit pilotların naaşlarının bulunduğunu duyurmuştu.