Sazlıca köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Piyade Çavuş Erol Bingöl için Varto İlçe Jandarma Komando Birliği'nde düzenlenen törene Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Varto Kaymakamı Mehmet Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan, Muş Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Askeri helikopterle cenazenin getirilmesinin ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Kurmay Binbaşı Ömer Aydoğdu konuşma yaptı.

Binbaşı Aydoğdu, "Kahramanlık ve vatanı için hiçbir beklentiye girmeden her türlü fedakârlık nesiller boyu kadın erkek, genç yaşlı kahraman milletimizin şiarı olmuştur. Kalplerinde taşıdıkları vatan sevgisi ve vazife aşkıyla vatan savunmasında kendilerine düşen görevleri hayatları pahasına yerine getiren şehitlerimizin bu kutsal emanetini yarınlara aynı fedakârlık duyguları içinde taşıyacağız." dedi.

Şehit cenazesi Komando Birliği'nden alınarak köyü götürüleceği sırada şehit amcası Abdullah Bingöl, yeğeninin öldürüldüğünü iddia ederek otopsi raporunun kendisine verilmemesi durumunda cenazeyi köye götürmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Muş Valisi Erdoğan Bektaş, raporun amcaya ulaşması için bizzat kendisinin ilgileneceğini taahhüt ederek şehidin köye doğru yol almasını sağladı.

Cenaze daha sonra ambulansla Sazlıca köyündeki evine götürüldü. Şehit cenazesinin köye gelişiyle birlikte şehit yakınları fenalaştı. Köy meydanında hazır bekletilen ambulansta sağlık ekipleri tarafından fenalaşan şehit yakınlarına müdahale edildi. Köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından Şehit Piyade Çavuş Erol Bingöl, köy mezarlığında toprağa verildi./yeni şafak