Acılı anne Şerin Aksu, oğlunun asker şapkasını cenaze boyunca elinde tutarken, teyzesi de el sallayarak son yolculuğuna uğurladı.

Balıkesir Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nu 1 yıl önce bitiren ve 6 ay önce göreve başlayan Mardin nüfusuna kayıtlı Bakım Onarım Astsubay Çavuş Selman Aksu için İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde tören düzenlendi. Törende şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin annesi Şerin Aksu, oğlunun asker şapkasını dakikalarca elinden bırakmadı. Törende teyzesi Emine Aksu ve şehidin kardeşleri şehit astsubayın fotoğraflarını taşıdı. Şehidin babası Hayrettin Aksu, oğulları Şükrü, Mehmet, Mustafa, Murat ve evin tek kızı olan Emine Aksu, güçlükle ayakta durdu.

Cenaze namazı öncesi şehidin naaşının yanına gelen anne Şerin Aksu, oğlunun şapkasını tabutun üzerine koyarak öpüp, dakikalarca gözyaşı döktü. Aşırı sıcaklardan dolayı, bazı askerler nöbet sırasında güçlükle ayakta durabilirken, saygı duruşunda bulunan askerlerin terleri rütbeli komutanlar tarafından peçete ile silindi. Namazın ardından şehit Aksu'nun naaşı, top arabasına konularak evlerinin bir arka sokağında bulunan Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.