75. Yıl Mahallesi 8 Numaralı Sokaktaki Şehit Komando Er Barış Çiçekdağı'nın baba ocağına gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin burada duyulu anlar yaşadı. Şehidin evinde ilk olarak baba Halil Çiçekdağı'na baş sağlı dileyen Bakan Şahin göz yaşlarına hakim olamadı. 

Göz yaşları içinde babayı teselli etmeye çalışan Bakan Şahin uzun süre gözyaşı döktü. Daha sonra anne Havva Çiçekdağı'nı görmek için şehidin evine giren Bakan Şahin burada gözü yaşlı anneye sarılarak teselli etmeye çalıştı. Anne Havva ile birlikte gözyaşlarına boğulan Bakan Şahin, acılı annenin ellerini tutarak destek olmaya çalıştı. 

Bu sırada evin dışında bulunan şehidin yakınları ise göz yaşlarına boğularak feryat etti. Ağıtlar yakan kadınlar uzun süre göz yaşı döktü. Bakan Şahin daha sonra evden ayrıldı. Aracına giden Bakan Şahin, basın mensuplarının sorularını yanıtlamakta güçlük çekti. Bakan Şahin "Acımız çok büyük. Konuşacak durumda değilim" diye yanıt verdi. 

Şehir Komando Er Barış Çiçekdağı'nın 2 ay önce Manisa Kırkağaç'ta acemi görevini tamamladıktan sonra izne geldiği ve sonra görev yeri olan Diyarbakır'a gittiği öğrenildi.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Diyarbakır'da terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan askerlerden Barış Çiçekdağı, son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.

Diyarbakır'daki törenin ardından helikopterle Gaziantep Havaalanı'na getirilen şehidin naaşı, buradan da Ulu Cami'ye getirildi. Anne Havva Çiçekdağı, oğlunun cenazesini beklediği sırada ağıtlar yaktı. Anne Havva'nın yaktığı ağıtlar törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. 

Şehit erin naaşının camiye getirilmesiyle ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Tabuta sarılan yakınları uzun süre gözyaşı dökerken, askerler tarafından güçlükle tabut başından uzaklaştırıldı. Şehit er için ikindi namazının ardından Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından şehit erin naaşı askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Burada da tabuta sarılan anne Havva, Bakan Fatma Şahin tarafından teselli edildi. Şehit erin naaşının bulunduğu top arabası, tören mangası arasında Yeşilkent Mezarlığı'na götürüldü. Şehit er, buradaki Şehitlik'te gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Ali Şahin, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz'un yanısıra çoksayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.