Mardin'in Derik ilçesi kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Er Ayhan Yeşilyol, Sultanhisar ilçesinde toprağa verildi.

Bugün izine ayrılarak ailesinin yanına gelmeyi planlayan Jandarma Er Ayhan Yeşilyol'un cenazesi tekbir ve dualarla toprağa verildi. Baba Masum Yeşilyol, büyük bir acı yaşarken, geride kalan iki oğluna sarılarak ağladı.

Sultanhisar ilçesindeki cenaze törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Tire, Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk, MHP Aydın Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Sultanhisar Belediye Başkanı Fazıl Törün, Aydın merkez ve ilçelerinden çok sayıda vatandaş ve şehidin yakınları katıldı. Şehidin bayrağa sarılı tabutu camiye geldiği sırada yakınları fenalık geçirdi.

Özel bir ambulansla ilçeye getirilen şehidin naaşı ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Sultanhisar Merkez Camii'nden kaldırılarak Rekmez Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Şehidin babası Masum Yeşilyol da geride kalan iki oğluna sarılarak, "bugün Ayhan'ın düğünü, en mutlu günü, vatan sağolsun" dedi. Babasını teselli eden oğulları da "Vatan için biz de varız" diyerek törene katılanları duygulandırdı.
Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Er Ayhan Yeşilyol'un bayrağa sarılı tabutu uzun süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra cenaze arabasına konuldu. Şehidin cenazesi tekbirler eşliğinde mezarlığa götürüldü, dualarla toprağa verildi. Şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı baba Masum Yeşilyol'a verildi.