MAAŞ VE TAZMİNATLAR DA ARTACAK

Yasa teklifinde üniversitelerde şehit çocukları için yüzde 1 kontenjan ayrılması, bu kontenjandan geriye dönük tüm şehit çocuklarının yararlanması öngörülüyor. Terörle mücadelede görev yapanların maaşları ve tazminatları da yükselecek. Artış 300-400 YTL arasında gerçekleşecek.

ŞEHİT ÇOCUKLARINA SINAV YOK

Şehit emanetlerinin geleceği için önemli bir adım atıldı. AKP'li Yardımcı şehit çocuklarının üniversiteye sınavsız girebilmeleri için bir yasa teklifi hazırladı....

Türkiye terörle mücadele yasalarını tartışırken siyasilerden de güvenlik güçleri için önemli çalışmalar geliyor. AKP'li Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı, terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerinin çocukları için çok önemli bir yasa teklifi hazırladı. Yardımcı'nın teklifi yaşalaşırsa, şehit çocuklarına sınavsız üniversite yolu açılacak. Şehit çocukları için yüzde 1'den az olmamak üzere kontenjan ayrılacağını belirten Yardımcı, bu kontenjandan geriye dönük olarak bütün şehit çocuklarının yararlanabileceğini kaydetti.

TASARIDA MAAŞ ARTIŞI DA VAR

Yardımcı, "Üniversitede okumak şehit çocukları için az da olsa bir destek olacaktır" dedi. Bu arada AKP'li vekil, terörle mücadelede görev alanların maaşlarının da düzeltileceğini söyledi. Buna göre gösterge rakamları 9 binden 15 bine, 4 binden de 5 bine çıkartılacak. Böylece maaşlardaki artış 300-400 YTL arasında gerçekleşecek. Bu tazminattan sadece Güneydoğu'da görev yapanlar değil, diğer illerde de operasyonlara katılan güvenlik güçleri de yararlanacak. (TAKVİM)