Şırnak'ta şehit düşen Piyade Er Tuncay Türken, Atatöy 5. Kısım Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Türken'in naaşı Edinekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Ataköy 5.Kısım Camii'nde kılınan cenaze törenine şehidin annesi Şaziye, babası Cemal, küçük kardeşi Yasin ve yakınlarının yanısıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanları Nazım Ekren, Mehmet Şimşek, Murat Başesgioğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ile çok sayıda, asker, polis ve vatandaş katıldı.


Cumhurbaşkanı Gül, namaz öncesi aileye başsağlığı dileklerini sundu. Başbakan Erdoğan ise namaza son anda yetişebildi. Gül ve Erdoğan yanyana saf tutarken her ikisi de şehidin kardeşi Yasin'e yakın ilgi gösterdi.


Kılınan cenaze namazı sonrası Şehit Er Türken için helallik alındı. Duaların edilmesinin ardından Türken'in tabutu askerlerce omuzlara alındı, top arabasına konuldu. Yapılan resmi tören sonrası Tuncay Türken'in naaşı toprağa verilmek üzere Edirnekapı Mezarlığı'na götürüldü.


Tabut götürülürken cami çıkışında bir grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Kahrolsun PKK." şeklinde sloganlar attı.


Namaz öncesi basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği şehidin kardeşi Yasin Türken, "Benim ağabeyim askerdi. Şehit oldu. Ben de büyüyünce asker olacağım." dedi. Yasin Türken, yanındaki albayı göstererek, "Böyle subay olacağım. Böyle elbiseler giyeceğim." şeklinde konuştu.